Hírek

Van, amiben Messi sosem lesz Cristiano Ronaldo szintjén

Az argentin labdarúgó-válogatott és a csapat legjobbja, Lionel Messi is szenved eddig az oroszországi világbajnokságon, ráadásul az Izland elleni döntetlen, majd a horvátok elleni blama után a kiesés szélére sodródott a 2014-es vb-ezüstérmes. Sokan sokféle dolgot mondtak már a 3-0-s vereség után, most Emmanuel Petit, a franciák világ- és Európa-bajnoka szállt be a vitába és mondta azt, hogy Messi nem igazán vezéregyéniség.

Messi nem vezér. Ebben meg sem közelíti Cristiano Ronaldót. Minden idők egyik legjobb játékosa, de ezen a téren még bizonyítani kell. Láthattuk már ezt tőle a Barcelonában is: ha jól megy a csapatnak, lenyűgöző, ha szenved a Barca, akkor ő is eltűnik. Mintha ott se lenne, nem fut, hanem csak sétálgat, mintha nem is érdekelné a labda. Ne már!

idézi a goal.com Petit nyilatkozatát.

Amíg Messi számára rémálom ez a világbajnokság, addig Cristiano Ronaldo remekel: mesterhármast lőtt a spanyoloknak, majd Marokkó ellen ő szerezte a találkozó egyetlen gólját.

Petit szerint az egész argentin válogatott pocsék képet fest, nincs meg a bizalom egymásban, szét vannak esve teljesen. Szerinte nem is fognak továbbjutni a csoportból.

Argentína szégyenszemre csak az utolsó helyen áll a D csoportban, Nigéria ellen játszanak az utolsó fordulóban. Csak akkor van esélyük továbblépni, ha legyőzik Nigériát. Az afrikaiak pénteken fantasztikus játékkal győzték le Izlandot.

Nyitókép: Ian MacNicol/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik