Messiékkel is jót tett az Izlandot legyőző Nigéria

Korábban a témában:

Az első félidőben kapura lövéssel sem próbálkozó Nigéria Ahmed Musa két góljával legyőzte Izlandot, amely eddig veretlen volt a nagy tornák csoportkörében.

Musa mindkét gólja látványosra sikeredett, az elsőnél a labdalevétel volt pazar,

a másodiknál pedig az egész szóló.

Izland izgalmassá tehette volna a végét, de Gylfi Sigurdsson fölé lőtte a videobírózás után megítélt büntetőt.

Nigéria ezzel továbbra is csak európai csapat ellen tud nyerni a vébéken, és 3 pontjával feljött a második helyre, Izland maradt 1 pontos.

Ennek az eredménynek Argentína is örülhet, amely az utolsó fordulóban továbbjuthat, ha nyer Nigéria ellen, és Izland pontot veszít a horvátok ellen.

Eredmény – 2. forduló, D csoport:

Nigéria – Izland 2-0 (0-0)
Volgográd, 40 900 néző
v.: Conger (új-zélandi)
Nigéria: Uzoho – Omeruo, Ekong, Balong – Moses, Etebo (Iwobi, 90.), Mikel, Ndidi, Idowu (Ebuehi, 46.) – Musa, Iheanacho (Ighalo, 85.).
Izland: Halldorsson – Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson (Ingason, 65.), Magnússon – Gíslason, Gunnarsson (Skúlason, 87.), G. Sigurdsson, Bjarnason – Finnbogason, Bödvarsson (Sigurdarson, 71.).
gól: Musa (49., 75.)

Élő hírfolyam

Messiékkel is jót tett az Izlandot legyőző Nigéria

Az első félidőben kapura lövéssel sem próbálkozó Nigéria Ahmed Musa két góljával legyőzte Izlandot, amely eddig veretlen volt a nagy tornák csoportkörében. Musa mindkét gólja látványosra sikeredett, az elsőnél a labdalevétel volt pazar, a másodiknál pedig az egész szóló. Izland izgalmassá tehette volna a végét, de Gylfi Sigurdsson fölé lőtte a videobírózás után megítélt büntetőt. Nigéria ezzel továbbra is csak európai csapat ellen tud nyerni a vébéken, és 3 pontjával feljött a második helyre, Izland maradt 1 pontos. Ennek az eredménynek Argentína is örülhet, amely az utolsó fordulóban továbbjuthat, ha nyer Nigéria ellen, és Izland pontot veszít a horvátok ellen.

Ez is helyzet volt

Finnbogason éles szögből lőtt, de a rövid saroknál tanyázó nigériai kapus védeni tudott.

Büntetőt hibázott Izland

G. Sigurdsson flegmán, három lépésről ment neki a büntetőnek, megnézte, merre mozdul a kapus – majd fölé emelte a labdát.

Meg is adta!

Megnézte, befújta. Itt a lehetőség Izlandnak a szépítésre.

Videózik a bíró

Úgy tűnt, Izlandnak járna a büntető egy buktatás miatt. Megnézi.

Musa nagy szólójával már 2-0!

A gólszerző egy előrevágott labdára rajtolt rá, Árnasont lerázta, majd kicselezte Halldorsson kapust, és a bal felsőbe emelt. Mestermunka volt.

Felejthető volt

Gíslason kezezésgyanús átvétellel szerezte meg a labdát, amit aztán kibikázott a pályáról. Nem ez volt élete megmozdulása.

Lejött az izlandi védelem vezére

R. Sigurdsson feje még a gól után sérült meg, amikor Musa térddel eltalálta a tarkóját. Könnyen lehet, hogy a védő azóta is szédült, mert lejött, Ingason folytatja helyette.

Történelmi góllal vezet Nigéria!

Moses ment el a jobb oldalon, beadását Musa gyönyörűen vette el, majd dropból bevágta. Legalább nem lesz 0-0! :)

Musa pedig első nigériaiként mondhatja el magáról, hogy két vébén is gólt szerzett.

15 másodperc elég volt

Nigéria semmit nem csinált eddig, viszont a második félidő elején Etebo gyorsan lőtt egyet, javítva ezzel a statisztikát. A lövés amúgy felejthető volt, a kapus simán fogta.

Csere a szünetben

Ebuehi jött Idowu helyére. Talán a nevek alapján nem kell mondani, melyik csapat cserélt.

180 millió vs 330 ezer

Nigéria Afrika legnépesebb országa, Izland viszont törpének számít ilyen szempontból a maga 330 ezer lakosával. A legszebb ebben, hogy a pályán ez pont semmit nem számít.

És mi még szidjuk a magyar bajnokságot

Pedig láthatjuk, még a vébén is van botrányosan gyenge meccs. Gyorsan megnézzük a best of Okocha-videót a YouTube-on, tegyenek így önök is. Ja, igen, vége az első félidőnek.

Térddel találta el

G. Sigurdsson szabadrúgása után Finnbogason csak belekapott a labdába, amit már nem tudott a kapu felé irányítani. Ezen a meccsen ez már-már ziccernek számított.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!