Élő Közvetítés

Messiékkel is jót tett az Izlandot legyőző Nigéria

Az első félidőben kapura lövéssel sem próbálkozó Nigéria Ahmed Musa két góljával legyőzte Izlandot, amely eddig veretlen volt a nagy tornák csoportkörében.

Musa mindkét gólja látványosra sikeredett, az elsőnél a labdalevétel volt pazar,

a másodiknál pedig az egész szóló.

Izland izgalmassá tehette volna a végét, de Gylfi Sigurdsson fölé lőtte a videobírózás után megítélt büntetőt.

Nigéria ezzel továbbra is csak európai csapat ellen tud nyerni a vébéken, és 3 pontjával feljött a második helyre, Izland maradt 1 pontos.

Ennek az eredménynek Argentína is örülhet, amely az utolsó fordulóban továbbjuthat, ha nyer Nigéria ellen, és Izland pontot veszít a horvátok ellen.

Eredmény – 2. forduló, D csoport:

Nigéria – Izland 2-0 (0-0)
Volgográd, 40 900 néző
v.: Conger (új-zélandi)
Nigéria: Uzoho – Omeruo, Ekong, Balong – Moses, Etebo (Iwobi, 90.), Mikel, Ndidi, Idowu (Ebuehi, 46.) – Musa, Iheanacho (Ighalo, 85.).
Izland: Halldorsson – Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson (Ingason, 65.), Magnússon – Gíslason, Gunnarsson (Skúlason, 87.), G. Sigurdsson, Bjarnason – Finnbogason, Bödvarsson (Sigurdarson, 71.).
gól: Musa (49., 75.)

Messiékkel is jót tett az Izlandot legyőző Nigéria

Az első félidőben kapura lövéssel sem próbálkozó Nigéria Ahmed Musa két góljával legyőzte Izlandot, amely eddig veretlen volt a nagy tornák csoportkörében. Musa mindkét gólja látványosra sikeredett, az elsőnél a labdalevétel volt pazar, a másodiknál pedig az egész szóló. Izland izgalmassá tehette volna a végét, de Gylfi Sigurdsson fölé lőtte a videobírózás után megítélt büntetőt. Nigéria ezzel továbbra is csak európai csapat ellen tud nyerni a vébéken, és 3 pontjával feljött a második helyre, Izland maradt 1 pontos. Ennek az eredménynek Argentína is örülhet, amely az utolsó fordulóban továbbjuthat, ha nyer Nigéria ellen, és Izland pontot veszít a horvátok ellen.

Ez is helyzet volt

Finnbogason éles szögből lőtt, de a rövid saroknál tanyázó nigériai kapus védeni tudott.

Büntetőt hibázott Izland

G. Sigurdsson flegmán, három lépésről ment neki a büntetőnek, megnézte, merre mozdul a kapus – majd fölé emelte a labdát.

Meg is adta!

Megnézte, befújta. Itt a lehetőség Izlandnak a szépítésre.

Videózik a bíró

Úgy tűnt, Izlandnak járna a büntető egy buktatás miatt. Megnézi.

Musa nagy szólójával már 2-0!

A gólszerző egy előrevágott labdára rajtolt rá, Árnasont lerázta, majd kicselezte Halldorsson kapust, és a bal felsőbe emelt. Mestermunka volt.

Felejthető volt

Gíslason kezezésgyanús átvétellel szerezte meg a labdát, amit aztán kibikázott a pályáról. Nem ez volt élete megmozdulása.

Lejött az izlandi védelem vezére

R. Sigurdsson feje még a gól után sérült meg, amikor Musa térddel eltalálta a tarkóját. Könnyen lehet, hogy a védő azóta is szédült, mert lejött, Ingason folytatja helyette.

Történelmi góllal vezet Nigéria!

Moses ment el a jobb oldalon, beadását Musa gyönyörűen vette el, majd dropból bevágta. Legalább nem lesz 0-0! :)

Musa pedig első nigériaiként mondhatja el magáról, hogy két vébén is gólt szerzett.

15 másodperc elég volt

Nigéria semmit nem csinált eddig, viszont a második félidő elején Etebo gyorsan lőtt egyet, javítva ezzel a statisztikát. A lövés amúgy felejthető volt, a kapus simán fogta.

Csere a szünetben

Ebuehi jött Idowu helyére. Talán a nevek alapján nem kell mondani, melyik csapat cserélt.

180 millió vs 330 ezer

Nigéria Afrika legnépesebb országa, Izland viszont törpének számít ilyen szempontból a maga 330 ezer lakosával. A legszebb ebben, hogy a pályán ez pont semmit nem számít.

És mi még szidjuk a magyar bajnokságot

Pedig láthatjuk, még a vébén is van botrányosan gyenge meccs. Gyorsan megnézzük a best of Okocha-videót a YouTube-on, tegyenek így önök is. Ja, igen, vége az első félidőnek.

Térddel találta el

G. Sigurdsson szabadrúgása után Finnbogason csak belekapott a labdába, amit már nem tudott a kapu felé irányítani. Ezen a meccsen ez már-már ziccernek számított.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik