Élő Közvetítés

Kolumbia kiütötte és hazaküldte a lengyeleket

Mivel Szenegál és Japán 2-2-es döntetlent játszott egymással, óriási volt a tétje a lengyel-kolumbiai meccsnek, hiszen tudni lehetett: aki veszít, az már készülhet is a hazaútra és az otthoni magyarázkodásra.

A lengyel kapitány három, a kolumbiai négy helyen változtatott az első csoportmeccshez képest, ami viszont nem változott, hogy az első félórában kevés ötletes támadást láthattunk a csapatoktól.

Aztán Kolumbia rátalált a helyes útra, Cuadrado nagy szólója volt a jeladás, majd egy trükkös szögletvariáció végén James Rodríguez beadását a Barca játékosa, Mina fejelte be.

A lengyeleknek nem volt kaput eltaláló lövésük az első félidőben, de a második felvonás elején is inkább a kolumbiaiak csipkedték magukat. Aztán a semmiből Lewandowski került helyzetbe, de Ospina remekül robbant ki a kapujából, és elakadt benne a labda.

A kolumbiaiak egyik legjobbja a River Plate-ben játszó Quintero volt, aki a 70. percben csodás ütempasszal hozta helyzetbe Falcaót, és a 2014-es vébéről térdműtétje miatt lemaradó klasszis nagyon elegánsan külsőzött a jobb alsóba.

Sejteni lehetett, hogy ezzel eldőlt a meccs, de Kolumbia még csavart egyet a késen, James Rodríguez tette a labdát a gyorsvonatként robogó Cuadrado elé, aki megoldotta a nem túl nehéz feladatot.

Cuadrado ezzel a második kolumbiai lett, aki két vébén szerzett gólt, James Rodríguez pedig 6 gólja mellett már 4 gólpasszt is jegyzett a két eddigi tornáján.

A lengyelek még szépíthettek volna, de Krychowiak szöglet utáni helyzete kimaradt, Lewandowski lövését pedig Ospina szedte ki, úgyhogy ismét nulláztak, és dicstelenül mehetnek haza.

Kolumbia pedig az utolsó körben kiharcolhatja a nyolcaddöntőt, ha győzni tud Szenegál ellen.

Eredmény – 2. forduló, H csoport

Lengyelország – Kolumbia 0-3 (0-1)
Kazany, 42 873 néző
v.: Ramos (mexikói)
Lengyelország: Szczesny  – Piszczek, Bednarek, Pazdan (Glik, 80.) – Bereszynski (Teodorczyk, 72.), Krychowiak, Góralski, Rybus – Zielinski, Lewandowski, Kownacki (Grosicki, 57.).
Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica – Aguilar (Uribe, 32.), Barrios – Cuadrado, Quintero (Lerma, 73.), J. Rodríguez – Falcao (Bacca, 78.).
gól: Mina (40.), Falcao (70.), Cuadrado (76.)
sárga lap: Bednarek (61.), Góralski (85.)

Kolumbia kiütötte és hazaküldte a lengyeleket

Megvan a világbajnokság első európai kiesője, miután Kolumbia 3-0-a legyőzte a lengyeleket. Az első félidőben Yerry Mina szerzett vezetést egy szögletvariáció utáni fejesből, aztán a második félidőben Falcao és Cuadrado döntötte el a meccset. Kolumbia ezzel életben tartotta a reményeit, az utolsó fordulóban nyernie kell Szenegál ellen, és akkor biztosan nyolcaddöntős. A lengyelek pedig két meccs alatt gólt sem lőttek, úgyhogy Japán ellen már tét nélkül léphetnek pályára.

Cuadrado is megcsinálta

Quinteróhoz hasonlóan immár a szélső is elmondhatja magáról, hogy két vébén is gólt szerzett.

Semmi nem jön össze a lengyeleknek

Egy szöglet után Krychowiak került helyzetbe, de a bevetődő Uribében elakadt a labda. Ha nem ő blokkolt volna, akkor valószínűleg Ospinában akadt volna el a labda.

3-0, ez már kiütés!!!

Cuadrado használta ki, hogy kinyílt a lengyel csapat, végigsprintelt a félpályáról, és begurította a bal alsóba. 3-0!

Az első nagy lengyel lehetőség

Ospina furcsa módon nem jött ki a kapujából egy hosszú indításnál, Lewandowski szépen levette a labdát, ami elakadt a végül kivetődő kolumbiai kapusban.

De jó kis kontra volt

James látta meg Quinterót, akinek a lövése jól is ment, de végül egy lengyel védőről szögletre pattant.

Falcao ezt elkapkodta

Cuadrado száguldott el a jobb oldalon, adhatta volna J. Rodrígueznek, de ő inkább visszatette a 16-osnál érkező Falcaónak, de a csapatkapitány pocsékul találta el a labdát, kilőtte a lelátóra.

Nagy nulla

Lengyelország egyszer sem találta el a kaput az első félidőben.

Egyelőre bajban a lengyelek

A félidőben 1-0-ra vezet Kolumbia, ha így marad, Lewandowskié kiesnek. De akár fordíthatnak is, ahogy azt tegnap a németek tették. Nemsokára folytatjuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik