Élő Közvetítés

Jó meccset játszottak, mégis bosszankodhatnak

Izgalmas meccset vívott egymással az első körben egyaránt meglepetésgyőzelmet arató Japán és Szenegál.

Az afrikaiak egy mázlis góllal vezettek, amikor Kavasima kapus Mané térdére ütötte rá a labdát, ahonnan az a hálóba pattant.

Szenegál igazán nem panaszkodhat eddig a szerencséjére ezen a vébén, hiszen a lengyelek ellen egy öngól és egy hatalmas lengyel baki révén nyertek 2-1-re.

Japán a félidő végén tart magához, Haszebe indítása egészen kiváló volt, Nagatomo levétele is, és az sem volt csúnya, ahogy Inui okosan elcsavarta a labdát.

A második félidőben sokáig jobban játszottak az ázsiaiak, Oszako ziccerben rúgott luftot az ötösön, aztán Inui lövése landolt a lécen, majd Szenegál ugyanolyan váratlanul szerzett gólt, mint az első félidőben az ázisiai csapat, Wague fejezett be szép lövéssel egy akciót.

Japán azonban harcba dobta a vb-specialista Hondát, aki most is hozta magát, és egy nagy védelmi hibát kihasználva egyenlített.

A korábban a Milanban is megfordult, jelenleg Mexikóban játszó Hondának ez volt a 4. vb-gólja,

így ő lett a legeredményesebb ázsiai, és azt is elmondhatja magáról, hogy a harmadik vébéjén is képes volt már gólt szerezni, valamint gólpasszt adni.

A vége 2-2, így Japánnak és Szenegálnak is 4-4 pontja van az utolsó kör előtt.

Eredmény – 2. forduló, H csoport

Japán – Szenegál 2-2 (1-1)
Jekatyerinburg, 32 572 néző
v.: Rocchi (olasz)
Japán: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Sibaszaki – Haragucsi (Okazaki, 75.), Kagava (Honda, 72.), Inui (Uszami, 87.) – Oszako.
Szenegál: K. N’Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sané, Wague – P. N’Diaye (Ndoye, 81.), A. N’Diaye (Kouyate, 65.), Gueye – Sarr, Niang (M. Diouf, 86.), Mané.
gól: Inui (34.), Honda (78.), illetve Mané (11.), Wague (71.)
sárga lap:  Inui (68.), Haszebe (90+4.), illetve Niang (59.), Sabaly (90.), Ndoye (90+1.)

Japán és Szenegál is bosszankodhat a nagy elszalasztott esély miatt

Izgalmas meccset vívott egymással az első körben egyaránt meglepetésgyőzelmet arató Japán és Szenegál. Az afrikaiak egy mázlis góllal vezettek, amikor Kavasima kapus Mané térdére ütötte rá a labdát, ahonnan az a hálóba pattant. Japán a félidő végén tart magához, Inui okos csavarással egyenlített. A második félidőben sokáig jobban játszottak az ázsiaiak, mégis Szenegál szerzett újabb gólt, Wague fejezett be szép lövéssel egy akciót. Japán azonban harcba dobta a vb-specialista Hondát, aki most is hozta magát, és egy nagy védelmi hibát kihasználva egyenlített. Így két kör után mindkét csapatnak 4-4 pontja van.

Még mindig Honda

A legutóbbi tíz Japán vb-gólból hétben benne volt, négyet ő szerzett, háromnál gólpasszos volt.

Kint volt a könyök

Potyognak a sárgák, de is jogos, Ndoye könyökkel eltalálta az ellenfelét.

Honda mindig hozza magát a válogatottban

Immár három különböző vébén ért el gólt és gólpasszt is. 1966 óta rajta kívül ez csak David Beckhamnek, Asamoah Gyannak, Grzegorz Latónak, Arjen Robbennek és Rudi Völlernek jött össze.

Milyen támadás volt!

Oszako sarokkal készítette le a labdát Inuinak, aki majdnem meglőtte a mai második gólját is, de a csavarása a lécen csattant.

Az ötösön rúgott luftot

Sibaszaki tökéletes beadására érkezett Oszako a védőjét megelőzve, de elrúgott a labda mellett-fölött. Nem volt kis ziccer pedig!

Az első sárga

Niang ütött hátra, Sodzsit találta el vele, sárga lett a jutalma.

Körbelövik a kaput

P. N’Diaye 23 méteres lövése sem találta el a japán kaput, de azért feljegyeztük.

Helyzet itt, helyzet ott

Előbb Oszako fejesét fogta vetődve K. N’Diaye, majd Niang harcolta ki magának a labdát, de a lövése elzúgott a léc fölött.

Így lett veszélyes

Sarr beadása után Josida kapott bele a labdába, amely valószínűleg a kapusé lett volna. Szöglet lett belőle, de abból nem tudott helyzetet teremteni Szenegál.

Nem volt ez rossz

Vége az első félidőnek, Japán a gól óta nagyon felpörgött. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a vége. Maradjanak velünk, mert lesznek még izgalmak!

Okos csavarással egyenlít Japán!

Haszebe hosszú indítását a bal oldalon felfutó Nagatomo úgy vette le, hogy az Inuinak lett jó, aki az átvétel után jobbal ügyesen elcsavarta a labdát a bal alsóba. 1-1!

Szenegál uralja a meccset

Japán egyelőre nem találja a fogást az afrikai csapaton. Amely viszont a gyors kontrákkal tovább nehezítheti a japánok dolgát.

Egy Mané-gól mindig jól jön

A Liverpool sztárja korábban 14 meccsen talált be a válogatottban, Szenegál pedig veretlen maradt ezeken: 9 győzelem és 5 döntetlen a mérleg.

Erős Szenegál jobb oldala

Wague beadása megint pontos volt, ezúttal Sarrt találta meg vele, de a mindössze 20 éves támadó estében már nem tudott elég erőt adni a kapáslövésnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik