Élő Közvetítés

Jó meccset játszottak, mégis bosszankodhatnak

Izgalmas meccset vívott egymással az első körben egyaránt meglepetésgyőzelmet arató Japán és Szenegál.

Az afrikaiak egy mázlis góllal vezettek, amikor Kavasima kapus Mané térdére ütötte rá a labdát, ahonnan az a hálóba pattant.

Szenegál igazán nem panaszkodhat eddig a szerencséjére ezen a vébén, hiszen a lengyelek ellen egy öngól és egy hatalmas lengyel baki révén nyertek 2-1-re.

Japán a félidő végén tart magához, Haszebe indítása egészen kiváló volt, Nagatomo levétele is, és az sem volt csúnya, ahogy Inui okosan elcsavarta a labdát.

A második félidőben sokáig jobban játszottak az ázsiaiak, Oszako ziccerben rúgott luftot az ötösön, aztán Inui lövése landolt a lécen, majd Szenegál ugyanolyan váratlanul szerzett gólt, mint az első félidőben az ázisiai csapat, Wague fejezett be szép lövéssel egy akciót.

Japán azonban harcba dobta a vb-specialista Hondát, aki most is hozta magát, és egy nagy védelmi hibát kihasználva egyenlített.

A korábban a Milanban is megfordult, jelenleg Mexikóban játszó Hondának ez volt a 4. vb-gólja,

így ő lett a legeredményesebb ázsiai, és azt is elmondhatja magáról, hogy a harmadik vébéjén is képes volt már gólt szerezni, valamint gólpasszt adni.

A vége 2-2, így Japánnak és Szenegálnak is 4-4 pontja van az utolsó kör előtt.

Eredmény – 2. forduló, H csoport

Japán – Szenegál 2-2 (1-1)
Jekatyerinburg, 32 572 néző
v.: Rocchi (olasz)
Japán: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Sibaszaki – Haragucsi (Okazaki, 75.), Kagava (Honda, 72.), Inui (Uszami, 87.) – Oszako.
Szenegál: K. N’Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sané, Wague – P. N’Diaye (Ndoye, 81.), A. N’Diaye (Kouyate, 65.), Gueye – Sarr, Niang (M. Diouf, 86.), Mané.
gól: Inui (34.), Honda (78.), illetve Mané (11.), Wague (71.)
sárga lap:  Inui (68.), Haszebe (90+4.), illetve Niang (59.), Sabaly (90.), Ndoye (90+1.)

Megint egy mázlis góllal vezet Szenegál!

Wague beadása után az egyik japán védő nagyon rossz helyre fejelte a labdát, amit Sabaly egyből kapura is lőtt, Kavasima pedig szerencsétlenül ért bele, pont ráütötte az előtte álló Mané térdére, onnan pedig a hálóba csorgott.

Pont a kapus kezébe

Sabaly ment le az alapvonalig, de a beadása könnyű zsákmány volt Kavasimának.

Szenegál jól áll Japán ellen

Eddig háromszor találkoztak egymással, és Japán egyszer sem nyert. A legutóbbi két meccsen az afrikaiak győztek, 2001-ben 2-0-ra, 2003-ra 1-0-ra.

Győztes csapaton ne változtass

A japán kapitány is magáénak érzi ezt a bölcsességet, úgyhogy ugyanaz a kezdő fut ki a gyepre, mint Kolumbia ellen.

A leghatékonyabb afrikai csapat

Szenegál a második vébéjén szerepel, az eddigi hat meccséből pedig hármat megnyert, az 50 százalékos mutató a legjobb az afrikai kontinensen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik