Élő Közvetítés

Kroos a 95. percben mentette meg a vb-címvédőt

A Mexikó elleni vereség miatt nagy volt a nyomás a címvédő német válogatotton, és úgy tűnik,

sikerült megtalálni a bűnbakokat, mert Özil és Khedira is csak a kispadra került.

Már a 2. percben közel járt a gólhoz a német csapat, de Draxler ötösről leadott lövését Larsson blokkolni tudta.

Az első tíz percet nagyon megnyomták a németek, de a svédek ezt átvészelték, aztán egyből hatalmas helyzetet hoztak össze, Boateng viszont épp annyira billentette meg Berget, hogy a csatár már nem tudta nyugodtan kivitelezni a lövést. Láttunk már ilyenért büntetőt, de most vissza sem nézték videón az esetet, ami eléggé érthetetlen.

A meccs harmadánál kényszerű cserét hajtott végre Löw, az orrba rúgott Rudy helyére Gündogan érkezett. Ami viszont a cserénél is nagyobb baj volt a németek számára, hogy vezetést szerzett Svédország, Toivonen parádésan emelte át Neuert.

Gündogan megpattanó lövése egyenlítéssel kecsegtetett, de Olsen kapus nagyot védett, aztán a svédek cifrázták túl, Claesson lövés helyett cselezni akart, de ráfázott.

Pedig minden más lehetett volna, ha 2-0-val indul a második félidő, mert a németek gyorsan egyenlítettek, Reus szerencsésen kapott bele a Werner beadása után Gomez lábán felpattanó labdába.

Reus ezzel elmondhatja magáról, hogy Eb-n és vébén is gólt szerzett, amikor először volt kezdő.

Az egyenlítés után a németek nagyon nyomtak, a svédek már a kontrákat sem erőltették, még akkor sem, amikor a 80. percben Boateng megkapta a második sárgáját, és így 10 emberre fogyatkozott a világbajnok.

Mivel az egy pont nagyon izgalmas utolsó fordulót jelentett volna a németek számára, a címvédő folytatta a támadást, Gomez fejesénél Olsen védett nagyot, aztán Brandt lövésénél a jobb kapufa mentette meg a svédeket.

A 95. percben azonban egy buta és felesleges svéd szabálytalanság – Werner hosszan tolta meg , és nem érte volna utol a labdát, mégis buktatták – után szabadrúgáshoz jutottak a németek, és Kroos élt az utolsó eséllyel, szenzációsan csavart a bal felsőbe.

A csoportban Mexikó vezet 6 ponttal, a németeknek és a svédeknek 3-3, Dél-Koreának 0 pontja van. Az utolsó körben Mexikó-Svédország, illetve Németország – Dél-Korea meccseket rendeznek.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Németország – Svédország 2-1 (0-1)
Szocsi, 44 287 néző
v.: Marciniak (lengyel)
Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – T. Müller, Draxler (M. Gomez, 46.), Reus – Werner.
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Ekdal, S. Larsson, Forsberg – Toivonen (Guidetti, 78.), Berg (Thelin, 90.).
gól: Reus (48.), Kroos (90+5.), illetve Toivonen (32.)
sárga lap: J. Boateng (71.), illetve Ekdal (52.), S. Larsson (90+7.)
piros lap: Boateng (80.)

Kroos a 95. percben mentette meg a németeket

Németország a félidőben még a kiesés küszöbén volt, mivel Svédország Toivonen csodás emelésével vezetett a vb-címvédő ellen. A második félidő elején Reus, aki először volt nagy tornán kezdő a németeknél, egy kissé szerencsés góllal egyenlített, innentől pedig a németek uralták a meccset. Az utolsó tíz percben emberhátrányban volt a címvédő, mivel Boatenget második sárgával kiállították, de így is sikerült megszerezni az életben maradást jelentő gólt, Kroos szenzációsan csavart a bal felsőbe szabadrúgásból. A csoportban Mexikó vezet 6 ponttal, a németeknek és a svédeknek 3-3, Dél-Koreának 0 pontja van. Az utolsó körben Mexikó-Svédország, illetve Németország – Dél-Korea meccseket rendeznek.

Kroos berúgta!!!!

Élt az utolsó eséllyel a címvédő, Kroos fantasztikusan csavart a bal felsőbe.

Sané vajon segítene?

A Manchester City szélsője nem került be a vb-keretbe. A korábbi Liverpool-csatár Luis García szerint most jól jönne.

Neuer még épp időben reagált

A kiállítás utáni szabadrúgásnál Granqvist fejelte le a labdát, Guidetti érkezett is nagy rössel, de az elcsúszó Neuer végül el tudta takarítani a labdát.

Kiállítás a németeknél!

Boateng egy sárgával a birtokában szabálytalankodott, a svédek vehemensen reklamáltak, hogy állítsa ki a bíró. Végül aztán örülhettek, mert Boateng megkapta a pirosat, ez a vébé második kiállítása.

Werner bosszankodhat

Müller beadása után egy pillanatra üresen maradt Werner, de a léc fölé emelt. Nagy helyzet volt!

Svéd életjel

Egy szöglet után a kipattanót Forsberg küldte vissza kapásból, Neuert viszont nem tudta meglepni.

Werner megindulásait nem tudják kezelni

Ahogy az első gól előtt, ismét a bal oldalon cikázott át Werner, a beadását pedig majdnem a saját kapujába továbbította az egyik svéd. Granqvistről Olsen kapus lábára pattant, onnan pedig mellé.

Reus nagy nevekhez csatlakozott

Német játékosok, aki vébén is, Eb-n is gólt lőttek, amikor először voltak kezdők:

Wernert vadászta le Lustig

A svédek próbálják minden eszközzel megállítani a németeket, a jobbhátvéd keményen ütközött Wernerrel, de Ekdal kapott lapot, aki Müller rúgta fel.

Reus egyenlít!

Gyorsan sikerült egyenlíteni a német csapatnak, Werner beadása Gomez lábán pattant meg, így lett jó Reusnak, aki bal térddel egyenlített.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik