Kroos a 95. percben mentette meg a vb-címvédőt

Korábban a témában:

A Mexikó elleni vereség miatt nagy volt a nyomás a címvédő német válogatotton, és úgy tűnik,

sikerült megtalálni a bűnbakokat, mert Özil és Khedira is csak a kispadra került.

Már a 2. percben közel járt a gólhoz a német csapat, de Draxler ötösről leadott lövését Larsson blokkolni tudta.

Az első tíz percet nagyon megnyomták a németek, de a svédek ezt átvészelték, aztán egyből hatalmas helyzetet hoztak össze, Boateng viszont épp annyira billentette meg Berget, hogy a csatár már nem tudta nyugodtan kivitelezni a lövést. Láttunk már ilyenért büntetőt, de most vissza sem nézték videón az esetet, ami eléggé érthetetlen.

A meccs harmadánál kényszerű cserét hajtott végre Löw, az orrba rúgott Rudy helyére Gündogan érkezett. Ami viszont a cserénél is nagyobb baj volt a németek számára, hogy vezetést szerzett Svédország, Toivonen parádésan emelte át Neuert.

Gündogan megpattanó lövése egyenlítéssel kecsegtetett, de Olsen kapus nagyot védett, aztán a svédek cifrázták túl, Claesson lövés helyett cselezni akart, de ráfázott.

Pedig minden más lehetett volna, ha 2-0-val indul a második félidő, mert a németek gyorsan egyenlítettek, Reus szerencsésen kapott bele a Werner beadása után Gomez lábán felpattanó labdába.

Reus ezzel elmondhatja magáról, hogy Eb-n és vébén is gólt szerzett, amikor először volt kezdő.

Az egyenlítés után a németek nagyon nyomtak, a svédek már a kontrákat sem erőltették, még akkor sem, amikor a 80. percben Boateng megkapta a második sárgáját, és így 10 emberre fogyatkozott a világbajnok.

Mivel az egy pont nagyon izgalmas utolsó fordulót jelentett volna a németek számára, a címvédő folytatta a támadást, Gomez fejesénél Olsen védett nagyot, aztán Brandt lövésénél a jobb kapufa mentette meg a svédeket.

A 95. percben azonban egy buta és felesleges svéd szabálytalanság – Werner hosszan tolta meg , és nem érte volna utol a labdát, mégis buktatták – után szabadrúgáshoz jutottak a németek, és Kroos élt az utolsó eséllyel, szenzációsan csavart a bal felsőbe.

A csoportban Mexikó vezet 6 ponttal, a németeknek és a svédeknek 3-3, Dél-Koreának 0 pontja van. Az utolsó körben Mexikó-Svédország, illetve Németország – Dél-Korea meccseket rendeznek.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Németország – Svédország 2-1 (0-1)
Szocsi, 44 287 néző
v.: Marciniak (lengyel)
Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – T. Müller, Draxler (M. Gomez, 46.), Reus – Werner.
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Ekdal, S. Larsson, Forsberg – Toivonen (Guidetti, 78.), Berg (Thelin, 90.).
gól: Reus (48.), Kroos (90+5.), illetve Toivonen (32.)
sárga lap: J. Boateng (71.), illetve Ekdal (52.), S. Larsson (90+7.)
piros lap: Boateng (80.)

Élő hírfolyam

Jön Gomez!

Kell egy igazi befejezőcsatár előre. Draxler jött le.

A svéd drukkerek már elkezdték

De kicsit még korainak tűnik hazaküldeni a németeket.

Ha így marad, akkor kiesik a világbajnok!

A harmadik félidőt is gól nélkül zárta a vébén a német válogatott. Pedig az elejét nagyon megnyomták Löw fiai, de az első 10 perc után magabiztosak lettek a svédek. Azért ne írjuk még le a németeket, de ez eddig nagy meglepetés!

Ravasz kis lövés volt

Boateng megpróbálta a rövidre visszahúzni a labdát, nem is ment rosszul a lövés, de végül oldalháló lett.

Ezt lehetett volna egyszerűbben is

Újabb svéd kontra jutott el a kapuig, de Claesson lövés helyett inkább cselezni akart, de még időben odaért egy védő. Nagy lehetőség volt!

Mekkora védés volt!

Gündogan lövése megpattant, de Olsen leért rá, aztán Müller közeli ismétlését is sikerült megúszni, pedig beleért a német is, a védő is, és még a kapus is.

Löw eldöntötte

Rudy dühében a kispadhoz vágta a mezét, véget ért számára a meccs, Gündogan jött a helyére.

Rudy még mindig mez nélkül

Toivonen találta orron, már teletömték tamponnal az orrát, de még mindig nem jött vissza. Löw már azt fontolgatja, hogy cserél.

246-39

Így állnak a passzok. A csoda az, hogy a svédeknek így is volt helyzetük.

A semmiből ordas nagy svéd ziccer

Berg vágtázott a kapu felé, Boateng üldözte, és persze sanyargatta, a svéd csatár így is el tudta lőni a labdát, de Neuer védett.

Egykapuznak

Reus ment le az alapvonalig, a beadásánál Lindelöf előzte meg centikkel a berobbanó Wernert.

Lövésnek és beadásnak sem volt jó

Draxler tört be a 16-oson belülre, majd belespiccelt a labdába, mert jött egy védő. A labda elgurult keresztben a kapu előtt, lemaradtak a társak.

Jó ég, mi maradt ki!

Majdnem itt a német vezetés, Werner beadása után az ötösről lőhetett Draxler, de blokkolni tudott az egyik svéd.

Szép ez a svéd mez!

Kék felső, sárga gatya a svédek szerelése, a szokásos fekete-fehérben nyomulnak a németek. Elkezdtük!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!