Kroos a 95. percben mentette meg a vb-címvédőt

Korábban a témában:

A Mexikó elleni vereség miatt nagy volt a nyomás a címvédő német válogatotton, és úgy tűnik,

sikerült megtalálni a bűnbakokat, mert Özil és Khedira is csak a kispadra került.

Már a 2. percben közel járt a gólhoz a német csapat, de Draxler ötösről leadott lövését Larsson blokkolni tudta.

Az első tíz percet nagyon megnyomták a németek, de a svédek ezt átvészelték, aztán egyből hatalmas helyzetet hoztak össze, Boateng viszont épp annyira billentette meg Berget, hogy a csatár már nem tudta nyugodtan kivitelezni a lövést. Láttunk már ilyenért büntetőt, de most vissza sem nézték videón az esetet, ami eléggé érthetetlen.

A meccs harmadánál kényszerű cserét hajtott végre Löw, az orrba rúgott Rudy helyére Gündogan érkezett. Ami viszont a cserénél is nagyobb baj volt a németek számára, hogy vezetést szerzett Svédország, Toivonen parádésan emelte át Neuert.

Gündogan megpattanó lövése egyenlítéssel kecsegtetett, de Olsen kapus nagyot védett, aztán a svédek cifrázták túl, Claesson lövés helyett cselezni akart, de ráfázott.

Pedig minden más lehetett volna, ha 2-0-val indul a második félidő, mert a németek gyorsan egyenlítettek, Reus szerencsésen kapott bele a Werner beadása után Gomez lábán felpattanó labdába.

Reus ezzel elmondhatja magáról, hogy Eb-n és vébén is gólt szerzett, amikor először volt kezdő.

Az egyenlítés után a németek nagyon nyomtak, a svédek már a kontrákat sem erőltették, még akkor sem, amikor a 80. percben Boateng megkapta a második sárgáját, és így 10 emberre fogyatkozott a világbajnok.

Mivel az egy pont nagyon izgalmas utolsó fordulót jelentett volna a németek számára, a címvédő folytatta a támadást, Gomez fejesénél Olsen védett nagyot, aztán Brandt lövésénél a jobb kapufa mentette meg a svédeket.

A 95. percben azonban egy buta és felesleges svéd szabálytalanság – Werner hosszan tolta meg , és nem érte volna utol a labdát, mégis buktatták – után szabadrúgáshoz jutottak a németek, és Kroos élt az utolsó eséllyel, szenzációsan csavart a bal felsőbe.

A csoportban Mexikó vezet 6 ponttal, a németeknek és a svédeknek 3-3, Dél-Koreának 0 pontja van. Az utolsó körben Mexikó-Svédország, illetve Németország – Dél-Korea meccseket rendeznek.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Németország – Svédország 2-1 (0-1)
Szocsi, 44 287 néző
v.: Marciniak (lengyel)
Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – T. Müller, Draxler (M. Gomez, 46.), Reus – Werner.
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Ekdal, S. Larsson, Forsberg – Toivonen (Guidetti, 78.), Berg (Thelin, 90.).
gól: Reus (48.), Kroos (90+5.), illetve Toivonen (32.)
sárga lap: J. Boateng (71.), illetve Ekdal (52.), S. Larsson (90+7.)
piros lap: Boateng (80.)

Élő hírfolyam

Meglesz a háromból három?

A svédek korábban kétszer találkoztak az aktuális címvédővel a vébéken, 1958-ban éppen a németeket verték meg (3-1), nyolc évvel korábban pedig ugyanígy tettek az olaszokkal (3-2). Sikerül megtartani a 100 százalékos mutatót?

Nagy a nyomás a címvédőn

Thomas Müller, a németek csatára elismerte, a Mexikó elleni vereség után szorult helyzetbe került a címvédő, hiszen most már nem fér bele több botlás. Úgy tűnik, a bűnbak megvan, mert Mesut Özil rengeteg kritikát kapott, és most ki is hagyta őt a kezdőből Joachim Löw kapitány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!