Élő Közvetítés

Mexikó Dél-Koreát is kipipálta

Mexikó a veszélyes kontrákra és a stabil védekezésre építve győzte le a címvédő németeket, amivel a világbajnokság első csoportkörének egyik legnagyobb meglepetését okozta.

Dél-Korea ellen teljesen más játékot kellett elővennie Mexikónak, amely ennek megfelelően sok passzal próbálta megtalálni a rést a koreai falon. Az ázsiaiak gyakorlatilag mindent a Tottenham csatára, Szon Hung Min játékának, gyorsaságának rendeltek alá, aki próbálkozott is becsülettel, de hol a védők blokkolták, hol Ochoa kapus mozdult ki jó ütemben.

Ahogy az első meccsen a svédek ellen, most is egy büntető miatt került hátrányba Dél-Korea,

Dzsang Hjun Szo dobta bele magát felemelt kézzel egy beadása, és mivel a kezét eltalálta a labda, így jogosnak tűnt az ítélet. A tizenegyest Vela lőtte be, a mostani vébén ez volt a 14. büntető, négy éve az egész tornán csak tizenhármat fújtak be.

A második félidőben sem tudott nyomást gyakorolni Korea Mexikóra, így inkább a közép-amerikaiak jártak közelebb a második gólhoz. Végül a Lozano, J. Hernández páros lemásolta a németek elleni akciójukat, azzal a különbséggel, hogy most Chicharito volt a befejező, aki 50. találatát szerezte a válogatottban.

Az ázsiaiak csak a sárgákat gyűjtötték, már úgy tűnt, 2-0-val ér véget a meccs, de Szon a végén megvillant, látványosan csavart a kapu jobb oldalába, ezzel legalább gólja van már Koreának, pontja viszont nincs.

Egyelőre még nem dőlt el sem Mexikó továbbjutása, sem Korea kieséses, az esti német-svéd találkozó után okosabbak leszünk.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Dél-Korea – Mexikó 1-2 (0-1)
Rosztov, 43 472 néző
v.: Mazic (szerb)
Dél-Korea: Cso Hjun Vo – Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Kim Min Vo (Honk Csul, 84.) – Mon Szon Mi (Dzsung Vo Joung, 77.), Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vo, 64.), Ki Szung Jueng, Hvang He Csan – Szon Hung Min, Li Dzse Szung.
Mexikó: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo – Layún, Herrera, Guardado (Márquez, 67.) – Vela (G. Dos Santos, 77.), Lozano (Jesús Corona, 71.), J. Hernández.
gól: Szon Hung Min (90+3.), illetve Vela (26., 11-esből), J. Hernández (66.)
sárga lap: Kim Joung Kvon (58.), Li Jong (63.), Li Szung Vo (72.), Dzsung Vo Joung  (80.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik