Élő Közvetítés

Mexikó Dél-Koreát is kipipálta

Mexikó a veszélyes kontrákra és a stabil védekezésre építve győzte le a címvédő németeket, amivel a világbajnokság első csoportkörének egyik legnagyobb meglepetését okozta.

Dél-Korea ellen teljesen más játékot kellett elővennie Mexikónak, amely ennek megfelelően sok passzal próbálta megtalálni a rést a koreai falon. Az ázsiaiak gyakorlatilag mindent a Tottenham csatára, Szon Hung Min játékának, gyorsaságának rendeltek alá, aki próbálkozott is becsülettel, de hol a védők blokkolták, hol Ochoa kapus mozdult ki jó ütemben.

Ahogy az első meccsen a svédek ellen, most is egy büntető miatt került hátrányba Dél-Korea,

Dzsang Hjun Szo dobta bele magát felemelt kézzel egy beadása, és mivel a kezét eltalálta a labda, így jogosnak tűnt az ítélet. A tizenegyest Vela lőtte be, a mostani vébén ez volt a 14. büntető, négy éve az egész tornán csak tizenhármat fújtak be.

A második félidőben sem tudott nyomást gyakorolni Korea Mexikóra, így inkább a közép-amerikaiak jártak közelebb a második gólhoz. Végül a Lozano, J. Hernández páros lemásolta a németek elleni akciójukat, azzal a különbséggel, hogy most Chicharito volt a befejező, aki 50. találatát szerezte a válogatottban.

Az ázsiaiak csak a sárgákat gyűjtötték, már úgy tűnt, 2-0-val ér véget a meccs, de Szon a végén megvillant, látványosan csavart a kapu jobb oldalába, ezzel legalább gólja van már Koreának, pontja viszont nincs.

Egyelőre még nem dőlt el sem Mexikó továbbjutása, sem Korea kieséses, az esti német-svéd találkozó után okosabbak leszünk.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Dél-Korea – Mexikó 1-2 (0-1)
Rosztov, 43 472 néző
v.: Mazic (szerb)
Dél-Korea: Cso Hjun Vo – Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Kim Min Vo (Honk Csul, 84.) – Mon Szon Mi (Dzsung Vo Joung, 77.), Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vo, 64.), Ki Szung Jueng, Hvang He Csan – Szon Hung Min, Li Dzse Szung.
Mexikó: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo – Layún, Herrera, Guardado (Márquez, 67.) – Vela (G. Dos Santos, 77.), Lozano (Jesús Corona, 71.), J. Hernández.
gól: Szon Hung Min (90+3.), illetve Vela (26., 11-esből), J. Hernández (66.)
sárga lap: Kim Joung Kvon (58.), Li Jong (63.), Li Szung Vo (72.), Dzsung Vo Joung  (80.)

Irány az öltöző!

Vela büntetőjével vezet Mexikó, a felek most elmennek pihenőre. Nemsokára jövünk vissza!

Javuló koreai tendencia

A svédek ellen összesen öt kísérletük volt, ma már hat, pedig még az első félidőnél tartunk. És kettő el is találta a kaput, az is nagy fejlődés a svédek elleni nullázáshoz képest.

Csak Szon

Egyszemélyes hadseregként funkcionál a koreai hetes, megint ő próbálkozott, 16-oson kívüli lövése egy védőn megpattanva hagyta el a játékteret. A szögletet aztán elpepecselték a koreaiak.

Pedig a fehér mezben általában nem megy nekik

Mexikó kilencedik alkalommal játszik fehér dresszben a vébéken, a korábbi nyolc alkalomból csak egyszer sikerült nyerniük, 1986-ban hazai pályán 2-0-ra verték Bulgáriát. A további mérleg: öt vereség, két döntetlen.

Majdnem itt volt a második

Layún tette rá 14-15 méterről, Cso Hjun Vo ujjheggyel tolta fölé. Gólra gól, mondta anno Verebes mester, ezek szerint Mexikóban is ismerik a mondást.

Kezezés miatt 11-est kapott Mexikó!

Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo dobta bele magát, és kézzel beleütött. Mivel a keze a feje fölött volt, a bíró büntetőt ítélt.

Szon háromszor lőhetett egymás után

A leshatárról indult a koreai csatár, kezezésgyanús volt az átvétel, de a bíró nem fújt, így mehetett tovább, kétszer is jó helyzetből lőhetett, de mindkettőt blokkolták, a harmadik pedig mellément.

Nevelő jellegű megmozdulás

Salcedo hátulról keményen leütközte a legnagyobb koreai sztárt, Szont, mintha csak azt üzente volna, óvatosan, kisfiam, mert baj lesz!

Aúúú, ez fájhatott!

Egy pofás koreai támadás után a jobbhátvéd Li Jong érkezett hatalmas lendülettel, de Lozano megint hátraért, és óriásit mentett, így Li őt találta el a labda helyett.

Az első helyzetecske

Layún szabadrúgása után J. Hernández fejelt, bár inkább vállal találta el a labdát, ami végül a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.

20 éve is játszott egymással a két csapat

A franciaországi vébén is csoportellenfél volt Mexikó és Dél-Korea. Akkor az ázsiaiak vezettek, de egy kiállítás megpecsételte a sorsukat, a duplázó Luis Hernández vezérletével 3-1-re nyert Mexikó.

Íme:

Az sem mindig előny, ha lelkesek a drukkerek :)

A mexikói szurkolók olyan hangosak voltak a csapatnak szállást adó hotelnél, hogy végül Rafa Márqueznek kellett kimennie, hogy kicsit csendesebben vigadjanak, mert a csapat nem tud pihenni.

Mexico fans outside the team hotel

Mexico fans were so excited for today's game, Rafa Marquez had to go outside the hotel and quiet them down so the team could sleep 😂 (via Selección Nacional de México)

Közzétette: Bleacher Report – 2018. június 23., szombat

Máris olléznak

Alig telt el egy perc, és a mexikói nézők máris olléznak minden passznál.

Katonás fegyelem

Három koreai játékos, Honk Csul, Kim Min Vo és Dzsu Sze Dzsong is most tölti a kötelező katonai szolgálatot.

Bitang meleg lesz

33 fok van Rosztovban, ez azért inkább a mexikóiknak kedvez. Aztán ki tudja, az ázsiai csapatoknak hagyományosan nagyon jó az erőnlétük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik