Élő Közvetítés

Mexikó Dél-Koreát is kipipálta

Mexikó a veszélyes kontrákra és a stabil védekezésre építve győzte le a címvédő németeket, amivel a világbajnokság első csoportkörének egyik legnagyobb meglepetését okozta.

Dél-Korea ellen teljesen más játékot kellett elővennie Mexikónak, amely ennek megfelelően sok passzal próbálta megtalálni a rést a koreai falon. Az ázsiaiak gyakorlatilag mindent a Tottenham csatára, Szon Hung Min játékának, gyorsaságának rendeltek alá, aki próbálkozott is becsülettel, de hol a védők blokkolták, hol Ochoa kapus mozdult ki jó ütemben.

Ahogy az első meccsen a svédek ellen, most is egy büntető miatt került hátrányba Dél-Korea,

Dzsang Hjun Szo dobta bele magát felemelt kézzel egy beadása, és mivel a kezét eltalálta a labda, így jogosnak tűnt az ítélet. A tizenegyest Vela lőtte be, a mostani vébén ez volt a 14. büntető, négy éve az egész tornán csak tizenhármat fújtak be.

A második félidőben sem tudott nyomást gyakorolni Korea Mexikóra, így inkább a közép-amerikaiak jártak közelebb a második gólhoz. Végül a Lozano, J. Hernández páros lemásolta a németek elleni akciójukat, azzal a különbséggel, hogy most Chicharito volt a befejező, aki 50. találatát szerezte a válogatottban.

Az ázsiaiak csak a sárgákat gyűjtötték, már úgy tűnt, 2-0-val ér véget a meccs, de Szon a végén megvillant, látványosan csavart a kapu jobb oldalába, ezzel legalább gólja van már Koreának, pontja viszont nincs.

Egyelőre még nem dőlt el sem Mexikó továbbjutása, sem Korea kieséses, az esti német-svéd találkozó után okosabbak leszünk.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Dél-Korea – Mexikó 1-2 (0-1)
Rosztov, 43 472 néző
v.: Mazic (szerb)
Dél-Korea: Cso Hjun Vo – Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Kim Min Vo (Honk Csul, 84.) – Mon Szon Mi (Dzsung Vo Joung, 77.), Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vo, 64.), Ki Szung Jueng, Hvang He Csan – Szon Hung Min, Li Dzse Szung.
Mexikó: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo – Layún, Herrera, Guardado (Márquez, 67.) – Vela (G. Dos Santos, 77.), Lozano (Jesús Corona, 71.), J. Hernández.
gól: Szon Hung Min (90+3.), illetve Vela (26., 11-esből), J. Hernández (66.)
sárga lap: Kim Joung Kvon (58.), Li Jong (63.), Li Szung Vo (72.), Dzsung Vo Joung  (80.)

Mexikó Dél-Koreát is kipipálta

Az első fordulóban a címvédő németeket legyőző Mexikó igazolta, hogy egy szervezetten játszó ellenféllel szemben is képes hatékonyan futballozni. Dél-Korea ellen Vela szerzett vezetést büntetőből, majd a második félidőben jött a németek elleni gól tökéletes másolata, csak ezúttal Lozano adótt gólpasszt J. Hernándeznek. A végén még Szon egy látványos csavarással megszerezte Korea első idei vb-gólját, de ez már csak a kozmetikázáshoz volt elég. Mexikó nagyon közel került a továbbjutáshoz, az ázsiaiak viszont gyakorlatilag lemondhatnak a nyolcaddöntőről.

Ez is bekerül a statisztikába

Szon bátran előtte 22 méterről, de nagyon elkerülte a labda a kaput. Ez a lövés jól jellemezte Korea helyzetét.

Könyökös a torokra

Dzsung Vo Joung nemrég jött be, de J. Hernándezre igen haragudhatott, mert odavágott neki egy keményet, ez is sárga.

Mit műveltek a mexikóiak hátul?

Teljesen ártalmatlan helyzetben sikerült odapasszolni a labdát Dél-Koreának, de Márquez még időben mentett Szon elől. Ha ezt sikerült volna belőni, akkor nagyon izgalmas lett volna a hajrá.

Ochoa ráfeküdt

Hvang He Csan lövését védte Ochoa. Majd biztos, ami biztos alapon rá is feküdt a labdára.

Felpörögtek az események

Az egyik oldalon egy veszélyes koreai lövés halt el a blokkban, majd a mexikói ellencsapás végén Vela csavarása ment fölé.

Szép átvétel után hulladék lövés

A védők mögé beinduló Lozano kapott remek labdát, az átvétel is rendben volt, de ballal csak belemaszatolt a labdába, amit egy becsúszó koreai blokkolni tudott.

Ez is kéz volt pedig

Mon Szon Mi csinálta meg magának a helyzetet, de a lövése elakadt Morenóban, egészen pontosan a védő kezében. Igaz, a mexikói játékos a testéhez szorította a kezét, valószínűleg ezért ítélt szögletet, és nem büntetőt a szerb spori.

12 éve sikerült utoljára

Dél-Korea 2006-ban nyert utoljára hátrányból vb-meccset, akkor Togo ellen 0-1 után 2-1 lett a vége.

43 472 néző

Ennyien vannak a rosztovi stadionban. És a nagy többség mexikói.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik