Élő Közvetítés

Luis Suárez egy góllal két csapatot ejtett ki a világbajnokságról

Az uruguayi labdarúgó-válogatott szerdán 1-0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát az oroszországi-világbajnokságon, ezzel eldőlt, hogy a házigazda és a dél-amerikai csapat továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, míg Egyiptom és a szaúdiak már a csoportkörben kiesnek.

Tudtuk, hogy nem az Uruguay – Szaúd-Arábia mérkőzés lesz majd a legjobb a világbajnokságon, de ez a találkozó alulmúlta a várakozásainkat. A dél-amerikaiak számára egy győzelem már a biztos továbbjutást jelentette volna, ennek megfelelően a meccs elejét megnyomták, majd a 23. percben Luis Suárez megszerezte a vezetést egy kapitális kapushiba után.

A csatárnak ez volt a századik mérkőzése a válogatottban, és ő az első uruguayi, aki három világbajnokságon is eredményes tudott lenni (2010-ben háromszor, 2014-ben kétszer volt eredményes).

A gól:

És ennyi, el is mondtuk a mérkőzés említésre méltó történéseit. A szaúdiak próbálkoztak, de hiányzott a minőség a válogatottjukból, igazán nagy gólszerzési lehetőségük nem is volt. A túloldalon még Edinson Cavani zárhatta volna le a meccset, de ezúttal sem tudott gólt lőni.

A záró fordulóban a z orosz-uruguayi összecsapás majd a csoportelsőségről dönt, Egyiptom és Szaúd-Arábia pedig egymás közt leosztja a harmadik és a negyedik helyet.

Eredmény – 2. forduló, A csoport

Rosztov Aréna, Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)

Uruguay: Fernando Muslera – Guillermo Varela, José Gimenez, Diego Godín, Martín Cáceres – Carlos Sanchez (Nahitan Nandez, 82.), Matias Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Betancur, Cristian Rodriguez (Diego Laxalt, 59.) – Edinson Cavani, Luis Suárez. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

Szaúd-Arábia: Mohammed al-Ovajsz – Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani – Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari – Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi , 78.). Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi

Gólszerző: Suárez (23.)

Sárga lap:

Piros lap:

Elkezdődött a meccs

Kék felsőben és fekete nadrágban, azaz a klasszikus szerelésében Uruguay, míg fehérben a labdát útjára indító Szaúd-Arábia.

Meglepő, de Uruguay mérlege negatív a szaúdiak ellen

Ez a két csapat korábban még sosem játszott tétmérkőzést egymással, barátságos meccset viszont kétszer is: 2002-ben a szaúdiak nyertek 3-2-re, 2014-ben pedig 1-1-et játszottak a csapatok. Túl sok mindent nem lehet ebből kiolvasni, de ha folytatódik a tendencia, akkor gólokat láthatunk majd. Nem volt még ugye 0-0-s döntetlent ezen a vébén.

Ez lesz Luis Suárez századik meccse a válogatottban

Az eddigi 99 fellépésén 51-szer volt eredményes, nem rossz mérleg. Íme, a kezdők:

Uruguay: Fernando Muslera – Guillermo Varela, José Gimenez, Diego Godín, Martín Cáceres – Carlos Sanchez, Matias Vecino, Rodrigo Betancur, Cristian Rodriguez – Edinson Cavani, Luis Suárez. Szövetsgi kapitány: Óscar Tabárez

Szaúd-Arábia: Mohammed al-Ovajsz – Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani – Hattan Bahebri, Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim, Szalem al-Davszari – Fahad al-Muvallad. Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!