Élő Közvetítés

Luis Suárez egy góllal két csapatot ejtett ki a világbajnokságról

Az uruguayi labdarúgó-válogatott szerdán 1-0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát az oroszországi-világbajnokságon, ezzel eldőlt, hogy a házigazda és a dél-amerikai csapat továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, míg Egyiptom és a szaúdiak már a csoportkörben kiesnek.

Tudtuk, hogy nem az Uruguay – Szaúd-Arábia mérkőzés lesz majd a legjobb a világbajnokságon, de ez a találkozó alulmúlta a várakozásainkat. A dél-amerikaiak számára egy győzelem már a biztos továbbjutást jelentette volna, ennek megfelelően a meccs elejét megnyomták, majd a 23. percben Luis Suárez megszerezte a vezetést egy kapitális kapushiba után.

A csatárnak ez volt a századik mérkőzése a válogatottban, és ő az első uruguayi, aki három világbajnokságon is eredményes tudott lenni (2010-ben háromszor, 2014-ben kétszer volt eredményes).

A gól:

És ennyi, el is mondtuk a mérkőzés említésre méltó történéseit. A szaúdiak próbálkoztak, de hiányzott a minőség a válogatottjukból, igazán nagy gólszerzési lehetőségük nem is volt. A túloldalon még Edinson Cavani zárhatta volna le a meccset, de ezúttal sem tudott gólt lőni.

A záró fordulóban a z orosz-uruguayi összecsapás majd a csoportelsőségről dönt, Egyiptom és Szaúd-Arábia pedig egymás közt leosztja a harmadik és a negyedik helyet.

Eredmény – 2. forduló, A csoport

Rosztov Aréna, Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)

Uruguay: Fernando Muslera – Guillermo Varela, José Gimenez, Diego Godín, Martín Cáceres – Carlos Sanchez (Nahitan Nandez, 82.), Matias Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Betancur, Cristian Rodriguez (Diego Laxalt, 59.) – Edinson Cavani, Luis Suárez. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

Szaúd-Arábia: Mohammed al-Ovajsz – Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani – Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari – Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi , 78.). Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi

Gólszerző: Suárez (23.)

Sárga lap:

Piros lap:

Uruguay dögunalmas meccsen ejtett ki két csapatot a vébéről

Az uruguayi labdarúgó-válogatott szerdán 1-0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát az oroszországi-világbajnokságon, ezzel eldőlt, hogy a házigazda és a dél-amerikai csapat továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, míg Egyiptom és a szaúdiak már a csoportkörben kiesnek. A vébé egyik leggyengébb mérkőzése volt ez egyébként.

Szaúdi egyenlítési lehetőség!!!

Na jó, azért ennyire nem volt komoly. A végén még volt egy szaúdi szöglet, jött a fejes, Muslerának csak le kellett húznia a levegőből a labdát. És ennyi. Már csak az a kérdés, hogy a francia játékvezető miért hosszabbít négy percet.

Beállt az uruguayi futball nagy reménysége

Nahitan Nandez kap bő nyolc percet Tabáreztől. A 22 éves középpályás a Penarolban kezdte, 2017 óta pedig a Boca Juniorsban játszik. Ez a tizennegyedik válogatott meccse.

Még negyed órán át büntetnek minket a csapatok

Vissza kell szívnom, amit a félidőben mondtam, ez tényleg egy gyenge mérkőzés. Kevés helyzet, alig akad történés, valami csodának kell történnie ahhoz, hogy akár egy óra múlva is emlékezzünk erre a találkozóra.

Újabb uruguayi fejes ment fölé

Nagyjából hasonló helyről, csak a pálya túloldaláról végezhetett el szabadrúgást Uruguay, Cáceres meglepően egyedül ugorhatott fel fejelni, ám a kapu fölé célzott. Többször lezárhatta volna a meccset Uruguay, nem tette még meg. Láttunk már rá példát, hogy ez megbosszulta magát.

Mekkora helyzet maradt ki...

A nemrég becserélt Laxalt egészen fantasztikus labdát csavart Sanchez fejére, ám a szélső hiába volt tök üresen, a kapu fölé fejelt pár lépésről.

Mielőtt még unalomba fulladna a meccs

Volt most egy uruguayi lehetőség, Cavanit keresték középen a labdával, de nem jutott el hozzá. A PSG csatára még nem talált be ezen a világbajnokságon.

Látványos védés

Suárez végzett el egy szabadrúgást, a labda út közben megpattant a sorfalon, al-Ovajsz látványos vetődéssel ütötte ki oldalra a labdát.

Vége az első félidőnek, magabiztos uruguayi vezetés

Könnyen ráfoghatnánk erre a meccsre, hogy dögunalom, de az igazat megvallva: mire számítottunk? Pont erre. Uruguay megszerezte a vezetést a századik válogatott mérkőzését játszó Luis Suárez találatával, azóta pedig többé-kevésbé magabiztosan őrzik a minimális előnyt, a szaúdiak meg próbálják őket nyomás alá helyezni, de egyelőre reménytelenül. Viszont annyi fordulat volt már ezen a világbajnokságon, hogy miért pont ezen az összecsapáson ne lehetne egy újabb? Egy kis szusszanás, aztán folytatják a csapatok.

A statisztikák:

A minőség hiányzik a szaúdi válogatottból

Nem zuhantak meg a bekapott góltól, sőt, mennek előre rendületlenül, de már vagy a támadásépítés elejébe hiba csúszik, vagy a passzokba a támadó harmadban, márpedig úgy nehéz feltörni bármelyik védelmet, nemhogy az uruguayit.

Megdöbbentő statisztika rovatunk következik

Ha esetleg valakinek nem tűnt volna fel, a középpályán zajlik a játék. Konkrétan az eddigi játékidő közel 67 százalékában a pálya semleges részén játszottak a csapatok.

1954 óta nem volt ilyen erős kezdés a vébén

Abból a szempontból, hogy ez már a 19. mérkőzés, és mivel ezen is volt már gól, továbbra sincs 0-0-ás döntetlen. Erre, hogy az első 19 meccs egyikén se legyen gól nélküli döntetlen 1954-ben volt példa legutóbb. Akkor összesen játszottak 26 mérkőzést, mindegyiken volt legalább egy gól. Vajon megdől ez a rekord?

Hoppácska, nagy szaúdi helyzet

Bahebri volt az, aki távoli lövésre vállalkozott és ballábas lökete után a labda veszélyesen csapódott lefelé, Muslerának kellett szögletre paskolni azt. A sarokrúgás rémgyenge volt.

Suárez kapitális kapushiba után szerez vezetést

GÓÓÓÓÓL! Újabb szögletet rúghatott Uruguay, ezt most középre ívelték, a szaúdi kapus rémesen jött ki a beadásra, alászaladt a labdának, így Suáreznek csak az üres kapuba kellett passzolnia. Ez a századik válogatott meccse!

Trükkös szöglettel próbálkoztak az uruk

A bal szélen, röviden végezték el, a szaúdiak kicsit belealudtak a szituba, Sanchez így így elég jó helyzetbe került, de gyengén a kapus kezébe lőtt, még csak ki sem pattant a labda.

Dadog a labda a szaúdi lábakon

Próbálnak hátulról építkezni, de az uruguayi játékosok tanítani való letámadást mutatta be az imént, már a saját térfelükön elbizonytalanították a rivális játékosait, jöttek sorban a rossz passzok, aminek a vége egy dél-amerikai bedobás lett.

Most mindent látunk Uruguayból, ami a csapatot jellemzi

Fegyelmezett 4-4-2-es hadrend, nem színezik túl a játékot, igazi célfocit játszanak. Persze van két világsztár csatáruk elől, akik bármikor villanhatnak, viszont Cavani és Suárez is ugyanúgy képes kihagyni a ziccereket, mint tették azt Egyiptom ellen.

Veszélyes helyről szaúdi szabadrúgás

Mohammed al-Brejk a tizenhatos előteréből lőhetett szabadrúgást, veszélyes volt a szög, de a sorfalon megpattant a labda. Szöglettel jöttek az ázsiaiak, az meg teljesen veszélytelen volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik