Élő Közvetítés

Öngóllal és szánalmas bakival nyírták ki magukat a lengyelek

Mivel a H csoport első meccsén Japán meglepetést okozott Kolumbia ellen, a lengyel-szenegáli összecsapásnak az volt a nagy kérdése, ki tud az ázsiaiakhoz hasonlóan lépéselőnybe kerülni ebben a kiegyenlítettnek tűnő négyesben.

A lengyeleknél Glik vállsérülése nem jött teljesen rendbe, így ő a kispadon kezdett, de Szczesny, Piszczek, Blaszczykowski, Milik és Lewandowski az első perctől a pályán volt.

Hiába azonban a nagy nevek, Lengyelország nagyon gyenge teljesítmény nyújtott, így vereséggel kezdte a tornát.

A két csapat sokáig kapura sem lőtt, de Szenegál Cionek öngóljával – ami már a negyedik volt a vébén – megszerezte a vezetést.

Aztán egy kapitális szerencsétlenkedés után Niang a kapuig gyalogolt a labdával,

és bár a lengyelek a végén még próbálkoztak, csak szépíteni tudtak Krychowiak révén, aki a második szenegáli gólnál elindította a lavinát azzal, hogy a félpályáról hátraadta a labdát.

Így Japán és Szenegál 3 pontos, Kolumbia és Lengyelország 0, ki gondolta volna?

Eredmény – 1. forduló, H csoport:

Lengyelország – Szenegál 1-2 (0-1)
Moszkva, Szpartak-stadion
v.: Shukralla (bahreini)
Lengyelország: Szczesny – Piszczek (Bereszynski, 83.), Cionek, Pazdan, Rybus – Krychowiak, Zielinski – Błaszczykowski (Bednarek, 46,), Milik (Kownacki, 73.), Grosicki – Lewandowski.
Szenegál: K. N’Diaye – Wague, Sané, Koulibaly, Sabaly – Sarr, A. N’Diaye (Kouyate, 87.),  Gueye, Niang (Konate, 75.) – Mané, M. Diouf (Ndoye, 62.).
gól: Krychowiak (86.), illetve Cionek (38., öngól), Niang (60.)
sárga lap: Krychowiak (12.), illetve Sané (49.), Gueye (72.)

Öngóllal és szánalmas bakival nyírták ki magukat a lengyelek

Hiába a nagy nevek, Lengyelország nagyon gyenge teljesítmény nyújtott, így vereséggel kezdte a világbajnokságot. A két csapat sokáig kapura sem lőtt, de Szenegál Cionek öngóljával – ami már a negyedik volt a vébén – megszerezte a vezetést. Aztán egy kapitális lengyel szerencsétlenkedés után Niang a kapuig gyalogolt a labdával, és bár a lengyelek a végén még próbálkoztak, csak szépíteni tudtak Krychowiak révén. Így Japán és Szenegál 3 pontos, Kolumbia és Lengyelország 0, ki gondolta volna?

Helyzet itt is, ott is

Előbb Szczesny védett, némileg jóvátéve a második gólnál bemutatott felesleges kifutását, majd a szenegáli kapu előtt Lewandowski addig kavart három ember között, míg valahogy kiverekedte a labdát Rybusnak, de megint odaért egy afrikai láb, amin lelassult a labda. Jól védekezik Szenegál.

Cserék után végre ismét esemény

Mindkét kapitány változtatott, Milik ment le a lengyelektől, Kownacki jött be. Szenegálnál Niang fejezte be, és Konate érkezett. Aztán érkezhetett volna egy lengyel gól is, de Rybus lövését blokkolni tudták.

Nem megy

Piszczek beadása után Milik perdített a labdába, de gól ebből sem lett.

Így jártok, ha nem rúgjátok ki a labdát!

Niang maradt lenn, miután ütközött Bednarekkel, a szenegáliak mutatták a lengyeleknek, hogy rúgják ki a labdát, hogy lehessen ápolni, de ez nem történt meg, úgyhogy végül Diouf rácsúszott Krychowiakra. Lett egy kis tüzeskedés belőle.

Elindultak a lengyelek

Egy bal oldali beadás pontosan a felzárkózó jobbhátvéd, Piszczek lábára hullott, de eltékozolta a lehetőséget, mert nagyon rosszul találta el a kapáslövést.

Lewandowski szépen csavart

22 méteres szabadrúgása inkább helyezett volt, mint erős, így oda tudott érni vetődve a szenegáli kapus.

Lehet fújni egyet

Szenegál 1-0-ra vezet a félidőben. Meglátjuk, tud-e újítani a lengyel válogatott, amely nagyon gyenge focit produkált eddig.

Öngól vezeti a góllövőlistát

Marokkó, Ausztrália és Nigéria után Lengyelország is elszenvedett egyet. Négy éve is négy volt, de akkor az egész tornán összesen, most pedig még csak az első csoportkör végén tartunk.

Majdnem kiszúrta a labdát fejjel

Sanénak volt egy botrányos szabadrúgása, most fejjel már veszélyesebb volt, de túl erősen fejelte a földre a labdát egy szöglet után, ami így fölé pattant.

És jött a doktor

Diouf jelezte, hogy Sarr nevű társának szüksége lenne némi ápolásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik