Hírek

Teljesen egyértelmű tizenegyest nem kapott meg Brazília

Mióta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a 2018-as világbajnokságon alkalmazni fogják a videobírót, borítékolható volt, hogy rengeteg vita lesz a tornán. Ez így is lett, a rendszer kiforratlan, de a legnagyobb baj még mindig a játékvezetők kompetenciájával van.

Ideje tisztázni egy csomó fontos dolgot a videobíróról!
Az iráni-portugál meccsen bebizonyosodott, a VAR sem segítség, ha egy bíró ostoba módon alkalmazza a szabályt.

Ennek újabb ékes bizonyítéka a péntek esti Brazília-Belgium (1-2) negyeddöntő, amely némi meglepetésre az európai csapat sikerét hozta. Belgium 2-0-ra vezetett a félidőben, de a brazilok nagyon feljavultak a szünet után. Az 55. percben Gabriel Jesus kiosztott egy kötényt az ellenfél tizenhatosán belül Jan Vertonghennek, a társa segítségére siető Vincent Kompany pedig becsúszva szerelt.

A probléma csak az, hogy a labdát nem találta el, Jesus lábát viszont kétszer is.

Már-már mondhatjuk, hogy szokásához híven heves reklamálásba kezdett a dél-amerikai csapat összes tagja, Milorad Mazic játékvezető ki is kérte a videobíró segítségét. A felvételeken tisztán látszik, ahogy Kompany előbb bokán, majd vádlin rúgja Jesust, mégis érthetetlen módon elmaradt a büntető.

A világbajnokság során nem ez volt már az első eset, amikor a videobíró is cserben hagyta a futballvilágot, a FIFA remélhetőleg állást foglal majd a vb után. Addig is olvasóinkat kérdezzük: büntetőt ért Kompany becsúszása?


Büntetőt ért Kompany becsúszása?

Kiemelt fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik