Hírek

Tite: Nem a belgákat akarom bántani, de a sors kegyetlen volt velünk

Brazília a negyeddöntőben búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól: Neymarék jó kezdés után kerültek kétgólos hátrányba Kazanyban Belgium ellen, és ugyan minden erejüket mozgósították, csak szépítésre futotta, 2-1-re kikaptak. A brazilokat zsinórban a negyedik vébén állította meg európai csapat az egyenes kieséses szakaszban és mindössze ötödször fordul elő, hogy nem lesz dél-amerikai csapat a négy között – ezen az ágon francia-belga elődöntőt rendeznek, illetve szombaton további négy európai együttes küzd a továbbjutásért.

Tite 2016 szeptemberében vívta első mérkőzését a brazil válogatottal, a pénteki esti negyeddöntő volt a 26. találkozója a kispadon, de mindössze a második veresége és csak az első tétmeccsen.

Érthető, ha csalódottan nyilatkozott a lefújás után, főleg, hogy a csapata vele most kapott először egynél több gólt egy mérkőzésen. Azt ezt megelőző 25 találkozón mindössze hatszor voltak eredményesek az ellenfelek.

A futball tele van véletlenszerűségekkel, de nem szeretek szerencséről beszélni. Courtois például szerencsés volt? Dehogy! A kapufát találtuk el, ezzel nem lehet mit kezdeni. Belgium felkészült és hatékony volt. Véletlenek, meglepetések történnek, és most meg is történtek. Fáj ezt kimondani. És ezzel nem a belgákat akarom bántani, nagyszerű csapatuk van. De a sors most kegyetlen volt velünk. Nehéz lesz ezt elfogadni

– mondta Tite, aki a jövőjéről nem akart beszélni, azt mondta, kel még pár nap, míg mindenki tiszta fejjel tud gondolkodni.

A kapitány szerint a meccs kétharmadában jobbak voltak ellenfelüknél, de a belgák a lehetőségeiket gólra váltották, ez döntött. Nehezére esett beszélni, de azt azért még megjegyezte: fantasztikus mérkőzés volt két nagyon jó csapat között.

Tite beszélt Neymarról is: „Sokkal jobb formában tért vissza, mint arra számítottam és fokozatosan javult a játéka a torna alatt. Gyors, technikás és a fizikai adottságai is kiválóak. Ezen a vébén nincs, aki megközelítette volna az ő szintjét”.

Belga örömszavak: Lehet, hogy a nehéz utat választottuk, de legyőzünk bárkit
Majd kicsattan az önbizalomtól Belgium, amely története során másodszor jutott be a négy közé a világbajnokságon.

Paulinho játszott a 2014-es vb-elődöntőn is, amikor a brazilok hazai pályán kaptak ki 7-1-re a németektől. Megkérdezték, melyik volt a fájdalmasabb:

A 2014-es egy komplikáltabb szituáció volt, a mostani viszont rosszabb. Nehéz így befejezni, az utolsó pillanatig küzdöttünk egy olyan meccsen, amin mindenben jobbak voltunk az ellenfelünknél.

Gabriel Jesus a brazilok mindegyik meccsén kezdett, és bár hasznosan játszott, sokan hiányolták a játékából a gólt. A csatár is így van ezzel.

Elég frusztráló a helyzet. Rengeteget dolgoztam, azért, hogy itt lehessek, sok lemondással járt.

Nyitókép: Etsuo Hara/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!