Hírek

Záporoznak a halálos fenyegetések

Újra és újra ugyanazzal a problémával találják magukat szemben különböző válogatottak: a szurkolóikkal. Ezúttal nem a lelátón csinálják a fesztivált, vagy az utcákon, hanem üzenetek formájában. A legtöbb játékos, aki valamilyen formában hibázott a vébén, zsákszámra kapja a becsmérlő leveleket és a halálos fenyegetéseket – emlékezhetünk a svéd Jimmy Durmaz esetére, aki becsúszásával megalapozta Toni Kroos győztes gólját.

Rasszista fenyegetések árasztják el a svédek cserejátékosát
Jimmy Durmaz a 74. percben lépett pályára, de a svéd szurkolók jobban örültek volna, ha inkább a kispadon marad.

Durmaz óta jócskán bővült a lista, Horvátország elleni kiesésük után a dánok focistái kaptak fenyegető üzeneteket a fanatikusoktól – legalábbis azok, akik kihagyták a büntetőjüket. Legutóbb pedig a kolumbiai labdarúgókat találták meg saját drukkereik, miután tizenegyesekkel alulmaradtak Angliával szemben.

Halott vagy, öld meg magad és haza se gyere, ha élni akarsz!

– idézi a Daily Mail a halálos fenyegetések leggyakoribb formáit, hozzátéve, hogy különösen a mindent eldöntő büntető lövője, Carlos Bacca kapja ezeket.

A jelenség tehát sajnos általánosnak mondható és nem lenne meglepő, ha a negyeddöntők után is hasonló hírek érkeznének. pedig nagyon nincsen ez így rendben…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik