Hírek

Rasszista fenyegetések árasztják el a svédek cserejátékosát

Beszámolók szerint tucatjával kapja a rasszista fenyegető leveleket Jimmy Durmaz, a svéd válogatott 29 éves szélsője. A Németország ellen 2-1-re elveszített mérkőzésen ugyanis ő volt az a játékos, aki a tizenhatos közelében felrúgta Timo Wernert a 94. percben. Az ezért járó szabadrúgásból szerezte meg Toni Kroos a győztes – egyébként rendkívül szép – gólt.

Kroos a 95. percben mentette meg a németeket
Németország a félidőben még a kiesés küszöbén volt, mivel Svédország Toivonen csodás emelésével vezetett a vb-címvédő ellen. A második félidő elején

Az elkeseredett svéd szurkolók rögtön “megtalálták” maguknak Durmazt, akinek főleg azt hánytorgatják fel, hogy nem is svéd. A Toulouse labdarúgója szír felmenőkkel rendelkezik, akik Törökországból emigráltak a skandináv országba. Maga a játékos egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem érdeklik az üzenetek, ő büszke arra, hogy képviselheti a hazáját.

Csapattársai azonban úgy érezték, ki kell állnin Durmaz mellett, John Guidetti egészen határozottan kelt ki magából a rasszista támadások miatt.

Futott és küzdött az egész meccsen, egyszerűen balszerencsénk volt. Aki a vereségért őt hibáztatja, egy idióta

A svédek kispadján is dúlt némi indulat, miután a németek csúnyán az orruk alá dörgölték a sikerüket. Az egyik be nem cserélt játékos, Pontus Jansson szerint azonban csillapodtak a kedélyek, mivel bocsánantot kértek tőlük utólag a Nationalelf tagjai.

Rendkívül tiszteletlenül ünnepeltek szerintem. Sok érzés kavargott bennünk, éppen bekaptunk egy gólt, amivel vereséget szenvedtünk és eléggé keserű érzés volt így kikapni. Talán túl sok düh volt benne, de később bocsánatot kértek tőlünk, így nem maradt más, mint elfogadni. A pillanat hevében sok minden tud történni.

A svédeknek vereségükkel nagyon nehéz dolguk lesz, a két csoportmérkőzés során százszázalékos mexikói csapat legyőzésével kell kiharcolniuk a továbbjutást.

Eredmény – 2. forduló, F csoport

Németország – Svédország 2-1 (0-1)
Szocsi, 44 287 néző
v.: Marciniak (lengyel)
Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – T. Müller, Draxler (M. Gomez, 46.), Reus – Werner.
Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Ekdal, S. Larsson, Forsberg – Toivonen (Guidetti, 78.), Berg (Thelin, 90.).
gól: Reus (48.), Kroos (90+5.), illetve Toivonen (32.)
sárga lap: J. Boateng (71.), illetve Ekdal (52.), S. Larsson (90+7.)
piros lap: Boateng (80.)

Kiemelt képünkön Jimmy Durmaz éppen buktatja Timo Wernert, amely a németek győztes szabadrúgásának előzménye volt. Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik