Hírek

Végre megmondták Maradonának, hogy viselkedjen

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világbajnokságért felelős vezetője, Colin Smith is beszélt Diego Maradonáról. A sportvezető pénteki nyilatkozata szerint

az argentinok élő legendája a valaha volt egyik legnagyobb labdarúgó, de – mint mindenki mástól – tőle is azt várják el, hogy tisztelettudóan viselkedjen.

Smith-t azt követően kérdezték Maradonáról, hogy az 57 éves egykori játékos kedden, az Argentína-Nigéria (2-1, amivel továbbjutottak a dél-amerikaiak) csoportmérkőzés közben és után elég vállalhatatlanul viselkedett, a győztes gólt követően valakiknek bemutatott és még orvosi ellátásra is szüksége volt, a helyét pedig csak segítséggel, dülöngélve tudta elhagyni. Ő később azt mondta, csak a nyaka fájt, de ez a viselkedését és az előtte lévő, fehér porral beborított üvegfalat elnézve azért nem túl hihető kifogás.

Maradona szétesett és élvezi
Mi nem annyira. A futball történetének egyik legnagyobb alakja önmaga paródiája lett, egy vásári bohóc, akit a botrányra éhes tömegek legnagyobb élvezetére mutogatnak.

A korábbi világbajnok előzőleg azzal keltett botrányt, hogy a díszpáholyban szivarozott, ezért később elnézést kért, mondván, nem tudta, hogy nem szabad dohányozni a stadionokban.

Az argentinok a nyolcaddöntőben szombaton Franciaország válogatottjával találkoznak.

Fotó: Julian Finney/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik