Hírek

Magyarázkodik az argentin kapitány, nem Messi a főnök

Az argentin válogatott az utolsó pillanatokban menekült meg az égéstől az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: a csoportkör utolsó fordulójában 2-1-re legyőzték Nigériát, így bejutottak a legjobb tizenhat közé, a nyolcaddöntőben majd a franciákkal találkoznak szombaton. A mérkőzés másnapján eléggé felkapott lett egy videó, amin úgy tűnik, hogy Jorge Sampaoli arról kérdezgeti a csapatkapitányt, Lionel Messit, hogy becserélje-e Sergio Agüerót. A csatár a 80. percben állt be.

Sampaoli pénteken tartott sajtótájékoztató, ahol ez is szóba került. Ő azt mondta: nem tanácsot kért Messitől, hanem elmondta neki, mi fog történni.

Emlékszem az esetre és nem szoktam elmondani, miről beszélek a játékosaimmal, mert ez személyes dolog, de félremagyarázták a helyzetet. Többféle stratégiával készültünk a mérkőzésre, csak azt kommunikáltam felé, hogy a csere után mire állunk át

mondta Sampaoli.

A szövetségi kapitány, aki állítólag már csak egy báb a kispadnál, arról is beszélt, hogy biztos benne, a franciáknak megvan a tervük arra, hogyan hatástalanítsák Messit, de ők is felkészültek arra, hogyan hozzák ki a legtöbbet a „világ legjobb játékosából”. Sampaoli olyan Argentínát szeretne a pályán látni, amely szenvedéllyel játszik és amely ráerőlteti az akaratát az ellenfélre, mert, ha nincs náluk a labda és fizikálisabbá válik a játék, az már nem annyira az ő stílusuk.

A francia-argentin nyolcaddöntőt szombaton 16 órától rendezik Kazanyban. Az iráni Alireza Faghani lesz majd a találkozó játékvezetője.

Nyitókép: Gabriel Rossi/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik