Hírek

Most akkor Messi az argentin szövetségi kapitány?

A 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt többször cikkezett arról a nemzetközi sajtó, hogy valójában nem az argentin szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli, hanem a többszörös aranylabdás Lionel Messi állítja össze a csapatot.  Persze argentin részről mindenki cáfolt, azonban a Nigéria ellen az utolsó pillanatokban megnyert mérkőzésen –amivel Argentína továbbjutott – érdekes jelenetsor játszódott le.

Körülbelül tíz perccel a találkozó vége előtt – amikor még csak döntetlen volt az állás, és ezzel kiesésre álltak az argentinok –, úgy tűnt, hogy az épp az oldalvonalnál lévő Messit mintha arról kérdezné Sampaoli, hogy behozza-e Kunt, azaz Sergio Agüerót, az argentinok 10-se pedig mintha rábólintana a cserére. Agüero be is állt a hajrára.

Íme a jelenet:

Még egy érdekes dolgot rögzítettek a kamerák. A második félidő előtt Messi köré gyűltek a csapattársak, aki pedig pár instrukcióval látta el őket.  Ez a jelenet is megtekinthető:

A kérdés az, hogy vajon Leo Messi tényleg átvette az irányítást a csapaton belül, vagy ezek a képsorok félrevezetőek.  Az biztos, hogy az argentinok sztárja a Nigéria elleni mérkőzésen vezére volt újra a válogatottnak pályán belül és a jelek szerint kívül is.

Sampaolira nézve azonban a hatalomátvétel eléggé siralmas lenne, hiszen milyen edző az, aki olyan rossz taktikával küldi ki csapatát, hogy aztán a játékosok két meccs után fellázadjanak ellene.

Argentína a legjobb 16 között Franciaországgal fog találkozni.

Nyitókép: Gabriel Rossi/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik