Hírek

Szalah azt fontolgatja, hogy otthagyja a válogatottat

A politika rendre rátelepedik a futballra, ehhez nem kell messzire mennünk, elég ránéznünk az NB I mezőnyére, de a világbajnokság is hozott példát erre és a legújabb eset meglehetősen kellemetlenül érintette az egyiptomi válogatott körülrajongott sztárját, Mohamed Szalah-t.

Az egyiptomiak vb-szállása Csecsenföldön található, és Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke vacsorára invitálta a csapatot. Ahol aztán Szalah-t megtette tiszteletbeli csecsennek,

amelynek elég egyértelmű politikai üzenete volt, hiszen a Liverpoolban légióskodó szélsőnél nem nagyon találni manapság felkapottabb muszlim sportolót.

A CNN azt írja, Szalah-t felzaklatta az eset,

mivel nem szeretné, ha a nevét politikai célokra használnák fel, és azon is elgondolkodott, hogy otthagyja a válogatottat.

Az egyiptomi szövetség persze gyorsan cáfolta a CNN értesülését, megemlítve, hogy Szalah a küldöttség egyetlen tagját sem értesítette arról, hogy ilyen szándékai lennének.

Szalah az első vb-meccset még kihagyta a BL-döntőn összeszedett vállsérülés miatt, Uruguay ellen majdnem összejött a pontszerzés nélküle is, de végül José Giménez kései fejesével győzött a dél-amerikai csapat.

A második meccsen már Szalah is pályára lépett, és bár tizenegyesből betalált, a házigazda oroszok 3-1-re verték Egyiptomot, amely hétfőn a Szaúd-Arábia elleni, immár tét nélküli találkozón búcsúzik a tornától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik