Élő Közvetítés

A hajrában tudott nyerni Uruguay

A csütörtöki gólzáporos nyitóforduló után az A csoport másik mérkőzésén Uruguay legyőzte egyiptomot.

A rendkívül álmoskás mérkőzés első félidejében Luis Suárez hagyott ki nagy helyzetet, de óvatos labdatartásnál többet nem láttunk. Fordulás után Edínson Cavani is aktívan beszállt a támadásokba, de az élete harmadik válogatottságán Ahmed el-Senavi mindenhová odaért.

Egyiptom kőkeményen védekezett, de érezhetően egyre inkább elfáradt a sokkal jobb erőkből álló dél-amerikai csapat ellen. A hajrára már csak el-Senavi tartotta a lelket az együttesben, illetve a bal kapufa, amit Cavani kilőtt szabadrúgásból. A legvégén aztán megtört a jég: Cristian Sánchez jobb szélről beívelte a labdát, amire ellenállhatatlanul érkezett José María Giménez és a kapu bal oldalába bólintott két védő szorításában.

Nem maradt idő az egyenlítésre, így Uruguay 1-0-ra nyert, amellyel megtörte átkát: a dél-amerikaiak az elmúlt hat vébén nem tudtak győzelemmel kezdeni.

Eredmény – 1. forduló, A csoport

Egyiptom – Uruguay 0-1 (0-0)

Egyiptom: el-Senavi – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelsafi – el-Neni, Hamed  (Morsy 50.) – Warda (Sobhi 82.), el-Szaid, Trezeguet – Mohszen (Kahraba 63.)

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, G. Varela – Nandez (Sanchez 59.), Bentancur, Vecino (Torreira 88.), De Arrascaeta (Rodríguez 59.) – L. Suárez, Cavani

Gólszerzők: Giménez 90.

Sárga lap: Trezeguet 94.

Piros lap: –

Kiemelt fotó: Dan Mullan/Getty Images

Giménez fejese döntött

Uruguay egy rendkívül álmoskás mérkőzésen, de végül megérdemelten győzött Egyiptom ellen. Az első félidőben Luis Suárez hagyott ki nagy helyzetet, a második félidőben pedig Edínson Cavani is aktívan beszállt a támadásokba, de az élete harmadik válogatottságán Ahmed el-Senavi mindenhová odaért.

Egyiptom kőkeményen védekezett, de érezhetően egyre inkább elfáradt a sokkal jobb erőkből álló dél-amerikai csapat ellen. A hajrára már csak el-Senavi, tartotta a lelket az együttesben, illetve a bal kapufa, amit Cavani kilőtt. A gól azonban a legvégére maradt, Cristian Sánchez jobb szélről beívelte a labdát, amire ellenállhatatlanul érkezett José María Giménez és a kapu bal oldalába bólintott.

Nem maradt idő az egyenlítésre, így Uruguay 1-0-ra nyert.

Csak betalált Uruguay

A nyomás góllá érett, egy jobb szélről beadott labdát Giménez fejelt Egyiptom kapujába két védő szorításában. 0-1.

Kapufa!

Edínson Cavani végzett el egy szabadrúgást jó helyről, bombája a bal kapufán csattant, majd a duplázni igyekvő uruguayiak egymásba rúgták.

Óriási bravúr!

Edínson Cavani varázsolt egyet, majd a Suáreztől visszakapott labát egyből kapura tűzte. Csakhogy el-Senavi elképesztő napot fogott ki és nagy vetődéssel oldalra kipaskolta a labdát.

Biztosan nem jön Szalah

Utolsó cseréjét is kihasználta Cúper: Sobhi jött be a béna ollózáson kívül semmit sem mutató Ward helyett.

Megint Suárez került helyzetbe

Szép ütemváltással tört kapura Luis Suárez, de az egyiptomi kapus higgadt maradt és nagyszerűen húzta le a lábáról a labdát. Ember meg nem mondaná, hogy mindössze harmadik válogatott meccsén véd Ahmed el-Senavi! Marad a 0-0.

Kettős csere Uruguaynál

Óscar Tabarez is megunta az álmoskás meccset, rögtön két helyen változtatott: Nahitan Nandez helyett Carlos André Sanchez jött be, míg Giorgian De Arrascaeta helyett Cristian Rodríguez állt be.

Egyiptom változtat először

Hamed harmadszor is lent maradt, nem várta meg Héctor Cúper, míg tényleg baja esik, inkább beküldte az angol harmadosztályú Wigan Athletic játékosát, Morsyt.

Ez megint közel volt

Alig kezdődött el a félidő, amikor Cavani emelt Suárez elé, a Barcelona csatára pedig azonnal lőtt is, de remekül védett az egyiptomi kapus, így marad a 0-0.

Nehéz dolog az ollózás

Itt is van, amiről már szó volt: Warda megpróbált varázsolni, a végén majdnem belesérült.

Félidő

Ez elég harmatos volt, ha így megy tovább Egyiptom el fog ugyan fáradni, de a körmünket nem fogjuk lerágni. Nincs gól 45 perc után.

Egyiptomban sokan nézték a BL-döntőt

Úgy viselkednek az afrikaiak, mintha törvénybe iktatták volna: a világbajnokságon csak ollózva szabad gólt lőni. Warda majdnem belesérült már egy kísérletbe, de az őt követők sem jártak sikerrel. Innen is látszik persze, mekkora bravúr volt Gareth Bale-től az ollózás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik