Élő Közvetítés

A hajrában tudott nyerni Uruguay

A csütörtöki gólzáporos nyitóforduló után az A csoport másik mérkőzésén Uruguay legyőzte egyiptomot.

A rendkívül álmoskás mérkőzés első félidejében Luis Suárez hagyott ki nagy helyzetet, de óvatos labdatartásnál többet nem láttunk. Fordulás után Edínson Cavani is aktívan beszállt a támadásokba, de az élete harmadik válogatottságán Ahmed el-Senavi mindenhová odaért.

Egyiptom kőkeményen védekezett, de érezhetően egyre inkább elfáradt a sokkal jobb erőkből álló dél-amerikai csapat ellen. A hajrára már csak el-Senavi tartotta a lelket az együttesben, illetve a bal kapufa, amit Cavani kilőtt szabadrúgásból. A legvégén aztán megtört a jég: Cristian Sánchez jobb szélről beívelte a labdát, amire ellenállhatatlanul érkezett José María Giménez és a kapu bal oldalába bólintott két védő szorításában.

Nem maradt idő az egyenlítésre, így Uruguay 1-0-ra nyert, amellyel megtörte átkát: a dél-amerikaiak az elmúlt hat vébén nem tudtak győzelemmel kezdeni.

Eredmény – 1. forduló, A csoport

Egyiptom – Uruguay 0-1 (0-0)

Egyiptom: el-Senavi – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelsafi – el-Neni, Hamed  (Morsy 50.) – Warda (Sobhi 82.), el-Szaid, Trezeguet – Mohszen (Kahraba 63.)

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, G. Varela – Nandez (Sanchez 59.), Bentancur, Vecino (Torreira 88.), De Arrascaeta (Rodríguez 59.) – L. Suárez, Cavani

Gólszerzők: Giménez 90.

Sárga lap: Trezeguet 94.

Piros lap: –

Kiemelt fotó: Dan Mullan/Getty Images

Godín megunta a vacakolást

Az Atlético Madrid védője meglódult, begyalogolt az ellenfél térfelének közepéig és bár jól indított, csapattársa lábáról lepergett a labda. Ebben sokkal több lehetett volna…

Te jó ég Suárez mit hagyott ki!

A La Celeste jobb oldalról végzett el szögletet, a labda valahogy továbbcsorgott a teljesen egyedül ácsorgó Barca-csatár elé, aki nem találta el jól a labdát, az oldalhálóba lőtt. Nagyon megtévesztő volt, az uruguayi szurkolók már ünnepeltek.

Éledeznek az egyiptomiak

Időnként Mohsen úgy érzi egyedül is megéri letámadni, illetve el-Szaid is lelkes, de eddig egy műesésen túl sokat nem mutatott. Muslerának egyet kellett védenie eddig, de azért most mutattak valamit az afrikaiak abból, mit tudnak.

Aktívabbak az uruk

Persze mindenki erre számított. Sokat van a labda a dél-amerikaiaknál, de egyelőre nem mennek vele sokra. Egy egész pofás akciót vezettek a fehérmezesek, de a lövés már nem volt jó. Negyedóra után még mindig 0-0.

Az első helyzet is megvolt

Edínson Cavani próbálkozott egy távoli lövéssel, az élete harmadik meccsén Egyiptom kapuját védő el-Senavi magabiztosan megfogta.

Elrajtoltunk

Közel sincs telt ház a meccsen, de a visszaszámlálást teli tüdőből üvöltötte így is mindenki. A fehérmezes Uruguay indította útjára a labdát.

Jó formában vannak a csapatok

Uruguay négy, míg Egyiptom három legutóbbi mérkőzésén nem talált legyőzőre. Mindkét válogatott számára a döntetlen lenne a legfájdalmasabb, ugyanis rendszerint nem sikerül győzelemmel indítaniuk a vébét: Uruguay a legutóbbi hat nyitányán vereséget szenvedett, míg az afrikaiak SOHA nem nyertek még az első fordulóban.

Uruguay a meccs esélyese

A dél-amerikaiak csapata jóval erősebb, a kezdőcsapatban talán annyi meglepetés akad, hogy Maxi Pereira kimaradt.

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, G. Varela – Nandez, Bentancur, Vecino, De Arrascaeta – L. Suárez, Cavani

Szalah nélkül vág neki a meccsnek Egyiptom

Hiába fogadkozott mindenki, hogy a nemzeti hős pályán lesz majd Uruguay ellen, a kezdőcsapatba nem merték betenni. A helyére sokan Sobhit várták, mégis Warda kapott bizalmat.

Mondhatni No Szalah
Mutatjuk a világbajnokság második meccse, az Egyiptom-Uruguay kezdőjét.

Egyiptom: el-Senavi – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelsafi – el-Neni, Hamed – Varda, el-Szaid, Trezeguet – Mohszen

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!