Hírek

Ramos: Olyan a hangulat, mintha hullaházban lennénk

A spanyol szövetségi kapitány, Julen Lopetegui azonnali kirúgása válsághelyzetbe hozta Spanyolországot.

Botrányokkal készült a spanyol és a portugál válogatott a csúcstalálkozóra
Mi várható a Lopetegui helyére beugró “tűzoltó” Fernando Hierro vezetésével kifutó spanyoloktól az Eb-győztes, második portugál aranygeneráció ellen?

Mindezt Sergio Ramos is beismerte a pénteki első szuper rangadó, a Portugália-Spanyolország vb-mérkőzés előtt csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

Kezdődik a világbajnokság, eközben olyan a hangulatunk, mintha egy hullaházban lennénk. Julen Lopetegui tevőleges részese volt annak, ami az elmúlt években történt, de Spanyolország mindenek fölött van. Át kell fordítanunk ezt az érzést, és arra, hogy ezt az ürességet kitöltse senki sem alkalmasabb, mint Fernando Hierro

– fogalmazott a spanyol válogatott kapitánya.

Meg kell jegyezni, Sergio Ramos nem egyszerű helyzetet vállalt fel, hiszen a sajtótájékoztatón mindvégig ott ült mellette az új kapitány, a korábbi csapattársa Fernando Hiero, míg amint vége a világbajnokságnak, már Julen Lopetegui kezébe került a Real Madridnál.

Ramos ezért hagyta is a túlzott őszinteséget és inkább az előttük álló feladatról beszélt. Azt mondta, reméli, hogy ugyan olyan csapattal rendelkeznek, mint korábban, hiszen a játékosoknak nem kell értékelniük azt, hogy mások mit, miért döntenek, nekik csak a dolgok sportoldalára, azaz a soros ellenfélre kell összpontosítaniuk.

Ezt a témát le kell zárnunk. Amikor vége a világbajnokságnak, mindenki azt mondhat, amit akar. Semmi sem változtathat meg minket, sőt, ami történt, egységesebbé tesz. Az öltözőben nincs szakadás. A terv nem változott, azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Egy ország akarata áll a hátunk mögött

– apellált a nemzeti érzelmekre igazi csapatkapitányként Ramos, aki arra a kérdésre, hogyan érzi magát, hogy Cristiano Ronaldo ellen kell játsszon úgy felelt, állandó veszélyhelyzet, ezért jobban szeret vele, mint ellene játszani.

Vb 2018, csoportkör, 2. nap, program:

14 óra: Egyiptom – Uruguay 
Helyszín: Jekatyerinburg Aréna

17 óra: Marokkó – Irán
Helyszín: Szentpétervári Stadion

20 óra: Portugália – Spanyolország
Helyszín: Olimpiai Stadion

24-tipp:

egy kifejezetten jó színvonalú és izgalmas meccsen, Hierro (átmenetileg) fel fogja tüzelni a csapatát és Isco, illetve Diego Costa góljával a spanyolok legyőzik a portugálokat, akiknél Guedes kontrából lesz eredményes. 2-1.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik