Hírek

Egy nappal a vébé előtt rúgták ki a spanyol szövetségi kapitányt

Kedden, két nappal a labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt jelentette be a Real Madrid, hogy Julen Lopetegui lesz a torna után az új vezetőedző, azt követően, hogy a zsinórban háromszor megnyert Bajnokok Ligáját követően Zinédine Zidane távozott. A probléma ezzel a bejelentéssel az, hogy Lopetegui egyfelől a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, ami a kisebbik probléma, azonban nemrég hosszabbított szerződést 2020-ig.

Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke feldúltan vette tudomásul a bejelentést, azt mondta, az edző elárulta őket. Szerda délelőttre sajtótájékoztatót hívtak össze, ez azonban csúszott egy órát, mivel nagy egyeztetés ment a háttérben, hogy mi is következzen ezek után.

  • Ha kirúgják Lopeteguit egy nappal a világbajnokság kezdete előtt, akkor fejetlen és zavarodott lesz a spanyol válogatott,
  • ha pedig a helyén hagyják, akkor egy vezér nélküli, zavarodott társaság vág majd neki a tornának.

Bár egy órás késést mondtak sokan, a sajtótájékoztató magyar idő szerint 11.30-kor sem kezdődött el. Közben a Radio Marca, illetve a spanyol szakíró, Guillem Balague már arról számoltak be, hogy a játékosok a csapatkapitány Sergio Ramos és Andrés Iniesta vezetésével arról győzködték a szövetség vezetőit, hogy ne váltsák le egy nappal a vébé kezdete előtt a szövetségi kapitányt.

Ezek után délben elkezdődött a sajtótájékoztató, amin bejelentették, hogy leváltják Lopeteguit.

Egyelőre még nem tudni, ki lesz a szövetségi kapitány a vébén. Az U21-esek edzőjét, Albert Celadest, Lopetegui segítőjét, Pablo Sanzot és Fernando Hierrót emlegették a spanyol lapok.

Közben eldőlt, ki irányít majd pénteken, a portugálok ellen:

Döntött a spanyol szövetség arról, ki irányítja a válogatottat
Pénteken a portugálokkal játszik Spanyolország.

Rubiales azt mondta, ő a kinevezésekor egy erős, tiszta szövetséget ígért, amibe nem férnek bele az olyan esetek, mint most Loptegeuié. A tréner ügynöke állítólag múlt pénteken vette fel a kapcsolatot a Real Madriddal, a szakember hétfőn bólintott rá az ajánlatra, de csak percekkel a keddi bejelentés előtt közölte döntését a szövetség elnökével.

A spanyolok a B csoportban szerepelnek a vébén, rögtön a portugálokkal kezdenek pénteken, majd Irán és Marokkó lesz az ellenfelük. Két nappal ezelőtt pedig még ezt írtuk a spanyol válogatott vb-esélyeiről:

Vb 2018: Újra csúcsra vezetheti Spanyolországot a korszakváltás
Elfelejtett sztárok helyén fiatal, sikeréhes tehetségek megfűszerezve egy rutinos csapatgerinccel. Ez lehet az armada sikerességének titka.

Nyitókép: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik