Hírek

Putyin vendége lesz a FIFA korábbi korrupt elnöke, Sepp Blatter

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke, a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltott Joseph Blatter azt tervezi, hogy eleget tesz Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi meghívásának és ellátogat az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra.

A FIFA-t 1998 és 2015 között irányító svájci sportvezető szóvivője kedden jelentette be, hogy Blatter még nem tudja, mikor és melyik meccsre látogat el a vb-n, de szándékában áll elutazni Oroszországba. Az viszont biztos, hogy a csütörtöki megnyitón, illetve az Oroszország – Szaúd-Arábia nyitómérkőzésen nem lesz jelen.

A 82 éves Blattert és a szintén eltiltott Michel Platinit, az UEFA korábbi első emberét tavaly októberben hívta meg Putyin a vb-re, jelezve, hogy régi barátokként köszöntenék őket a helyszínen. A korábbi FIFA-elnök már akkor jelezte, hogy ott lesz a vb-n, amit most szóvivője megerősített.

Joseph Blattert 2015-ben jogerősen hat, Platinit négy évre tiltotta el a FIFA összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik