Hírek

A történelemi legjobb focivébéjét emlegeti Putyin és a FIFA-elnök

Gianni Infantino szerint ahogyan a házigazda, a  Nemzetközi Labdarúgó Szövetség is mindent elkövet azért,  hogy Oroszország a történelem legjobb futball-világbajnokságát rendezze meg a nyáron.

A FIFA elnöke a vb-t szervező bizottság felügyelő tanácsának Szocsiban tartott ülésén egyedinek nevezte az eddigi munkát, és nagyon megdicsérte a vendéglátókat a világbajnokság előkészítéséért. Köszönetet mondott  személyes hozzájárulásáért a tanácskozáson jelenlevő orosz államfőnek, Vlagyimir Putyinnak.

Az orosz elnök reményei szerint a legmagasabb színvonalon tudják majd lebonyolítani a sportág csúcseseményét. Putyin kijelentette, hogy a vb-előkészületeknek gyakorlatilag a végére értek, és már csak a finomhangolás van hátra a június 14-i rajtig.

“Oroszország készen áll a vb-re” – szögezte le Putyin, Infantino pedig úgy fogalmazott: “Számíthatnak rám, a FIFA-ra, közösen elérjük, hogy az eddigi legjobb világbajnokság legyen a mostani.”

Putyin és Infantino megtekintette Szocsiban az átalakított és több vb-meccsnek is otthont adó Fist Stadiont. A vb június 14-étől július 15-éig tart, a mérkőzéseket 11 orosz város 12 stadionjában játsszák.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik