Hírek

Kassai Viktort megint cserben hagyta asszisztense

Ausztriát 3-0-ra verte Brazília azon a világbajnoki felkészülési mérkőzésen, amely után a dél-amerikai válogatott szinte egyből repülőre ült, hogy a hétfőt már a vb helyszínén kezdje el.

Sima meccs volt Bécsben, amelyet  Kassai Viktor vezetett, Lémon Oszkár és Dr. Varga Zsolt voltak az asszisztensi, míg Andó-Szabó a negyedik játékvezetői feladatokat látta el. A találkozón kezdetben a hazaiaknak is akadtak helyzeteik, de a 38. percben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést.

Egy kipattanó után Marcelóhoz pattant a labda, aki bő 30 méterre a kaputól lövésre szánta el magát, miközben a teljes osztrák védelem a 16-osig jött előre. A lövés pillanatában éppen négy brazil maradt lesen, köztük az a Gabriel Jesus a legnagyobbon – vagy négy méteresen -, aki elé odapattant a labda. Persze köszönte szépen és kilőtte a hosszú sarkot.

A brazil vezető gól

Mutatjuk képen is, hogy egyértelműbb legyen:

Vita sem lehet a leshelyzetet illetően, hiszen nemhogy a lövés pillanatában, de amikor a labda irányt változtatott a tömegben valakin – látszólag brazil játékoson -, akkor is a védővonal és a kapus között tartózkodott Jesus.

Dr. Varga Zsolt asszisztens rettentő nehéz helyzetben volt, hiszen a képen az is látszik, hogy amikor a labda megpattan, éppen kitakarja előle a látást a visszafele sétáló Willian.

Egyrészt még szerencse, hogy semmi sem múlt rajta, mert nem volt tétmeccs. Másrészt újra leírjuk, a futball videóbíróért kiált!

Felkészülési mérkőzés, eredmény:

AUSZTRIA–BRAZÍLIA 0–3 (0–1)
Bécs,
 Ernst Happel Stadion. Vezette: Kassai Viktor
BRAZÍLIA: Alisson – Danilo, Thiago Silva (Marquinhos, 60.), Miranda, Marcelo (Filipe Luís, 67.) – Paulinho, Casemiro (Fernandinho, 61.), Philippe Coutinho (Taison, 76.) – Willian, Gabriel Jesus (Roberto Firmino, 67.), Neymar (Douglas Costa, 84.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző: Gabriel Jesus (36.), Neymar (63.), Philippe Coutinho (69.)

BRAZÍLIA
2018
Március 23., Moszkva: Oroszország–Brazília 0–3 (Miranda, Coutinho, Paulinho)
Március 27., Berlin: Németország–Brazília 0–1 (Gabriel Jesus)
Június 3., Liverpool (Anglia): Brazília–Horvátország 2–0 (Neymar, Firmino)
Június 10., 
Bécs: Ausztria–Brazília 0–3 (Gabriel Jesus, Neymar, Philippe Coutinho)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik