Hírek

Mutatjuk a 2018-as vb legdrágább és legolcsóbb csapatait

Azon persze lehet vitatkozni, hogy mit jelentenek ezek a számok, hogy mit érhet a végén az, hogy 10 millió euróval drágább játékos a csatár, mint a vele szembenálló védő. De persze ne legyünk naivak: egy-egy csapatnak az ára nem a véletlen műve, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a piac torzít, a PSG óta meg pláne.

Akárhogy is, mindig érdekes megnézni egy torna előtt, hogy melyik csapat játékosai érnek a legtöbbet. A Business Insider remek gyűjtéséből kiderül az erősorrend, nézzük a három legdrágább és a három legolcsóbb csapatot:

A legolcsóbbak

A világbajnokság papíron legkevesebbet érő alakulata Panamáé. Jelzésképp: a legdrágább csapat több mint százszor többet ér az ő 9,9 millió eurós keretüknél. A második legolcsóbb Szaúd-Arábia, ahol 17,1 millió eurót érnek a játékosok, a harmadik legkevesebbet érő nagy meglepetésre Peru lett, ahol pedig játszanak olyan Európában is ismert játékosok, mint Jefferson Farfán, vagy Paolo Guerrero.

A legdrágábbak

Ha azt gondolod, hogy a PSG és a brutális mennyiségű katari pénz elviszi a hátán a top 3 legdrágább csapat listáját, akkor csak félig van igazad.

A legdrágább ugyanis pont az a spanyol keret lett, ahol a legtöbbet érő játékos Sergio Busquets a maga 80 millió eurójával, a csapat értéke egyébként 1 milliárd euró körül mozog. A második helyen a brutálisan erős Franciaország áll, ahol a PSG-s Mbappe lett a nyerő, a harmadik pedig Brazília a szintén PSG-s Neymarral az élen. A franciák összértéke alig kevesebb, mint a spanyoloké, a brazilok kerete pedig csaknem 100 millió euróval ér kevesebbet, mint a listavezetőé.

Aki kíváncsi rá, hogy hol állnak a németek, az angolok, vagy az argentinok, az fussa át a Business Insider 30-as listáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik