Élő Közvetítés

A vébé legfurább góljával indult be a hatalmas fordítást bemutató Belgium

Előzetesen talán a belga-japán nyolcaddöntőt mondták a legsimábbnak, ehhez képest elképesztő izgalmas volt a meccs. Igaz, az első félidőben nem kellett lerágnunk a körmünket, Japán nagyon jól megszervezte a védekezését, és közben néha a széleken meg tudta zavarni a belgák védelmét. Aztán a félidő közepén rákapcsoltak a belgák, Lukaku előtt adódott is egy nagy helyzet, de egyik lábával a másikat találta el.

Aztán a félidő végén Courtois ügyetlenkedése majdnem meghozta a vébé legnagyobb potyagólját,

de még időben elcsípte a gólvonal felé tartó labdát a belga kapus.

A második félidő viharosan kezdődött, Vertonghen hibája után Haragucsi került helyzetbe, és bár elsőre bizonytalannak tűnt, a végén vagányan kilőtte a jobb alsót.

Négy perccel később Inui is megmutatta, hogy rendben van a rúgótechnikája, 22 méterről tüzelt, Courtois kapaszkodott, de esélye sem volt.

A két japán gól között Hazard kapufát lőtt, aztán 0-2-es állásnál Lukaku fejelt mellé egy ziccerben, úgyhogy a belgák jelezték, nem zuhantak össze a váratlan fejlemények ellenére.

A 69. percben a vébé legfurább góljával szépített a belga válogatott, egy szöglet után felszabadításnak szánt, magasra fellőtt labdát Vertonghen fejelt vissza a kapu elé, illetve a kapuba, ugyanis a labda érdekes röppálya után behullott.

Az Opta statisztikai oldal adatai alapján ez a 18 méteres fejes rekordnak számít, 1966 óta vezetik a statisztikát, és azóta senki nem szerzett fejesgólt ilyen messziről.


Amilyen gyorsan szerzett két gólt Japán, olyan hamar egyenlített Belgium is, és ez is fejes után született, a csereként beállt Fellaini használta ki a magassági fölényét.

2-2 után is ment előre mindkét csapat, a japánok Honda, a belgák Lukaku révén dönthették volna el a meccset. Már úgy tűnt, jön a hosszabbítás, amikor egy japán szöglet után az ázsiaiak nagyon kinyíltak, Courtois pedig elindított egy kontrát, amelynek a végén Meunier beadását Lukaku átlépte, és a Fellainivel együtt pályára lépő másik csere, Chadli bepasszolta.

Így aztán Belgium kétgólos hátrányból fordítva ment tovább és a nyolc között Brazíliával találkozik.

Eredmény – nyolcaddöntő:

Belgium – Japán 3-2 (0-0)
Rosztov, 41 466 néző
v.: Diedhiou (szenegáli)
Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (Chadli, 65.) – Mertens (Fellaini, 65.), Lukaku, E. Hazard.
Japán: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Sibaszaki (Honda, 81.) – Haragucsi (Jamagucsi, 81.), Kagava, Inui – Oszako.
gól: Vertonghen (69.), Fellaini (74.), Chadli (90+4.), illetve Haragucsi (48.), Inui (52.)
sárga lap: Sibaszaki (40.)

A vébé legfurább góljával indult be a hatalmas fordítást bemutató Belgium

Álmoskás első félidő után a vébé egyik legjobb meccset játszotta Belgium és Japán. Az ázsiaiak két gyors góllal elhúztak, de a belgák két fejessel egyenlítettek, Vertonghen bólintása egészen fura volt, és 18 méteres röppálya után hullott be. Már mindenki a hosszabbításra készült, amikor a belgák egy japán szöglet után lekontrázták az ellenfelet, és Chadli elintézte, hogy ne legyen túlórázás. A belgák a brazilokkal játszanak a 8 között.

Nem lesz hosszabbítás, eldöntik a belgák!

Courtois húzta le a japán szögletet, ebből indult a belga kotnra, aminek a végén Meunier beadta, Lukaku átlépte, Chadli pedig bepasszolta. 3-2, úgy néz ki, nem lesz hosszabbítás!

Már megint Honda

Pazar kis szabadrúgást küldött kapura, Courtois viszont erre is odaért.

Courtois most résen volt

Witsel ért bele szerencsétlenül egy japán beadásba, a labda veszedelmesen közelített a belga kapu felé, de Courtois hatalmas tenyere időben odaért.

Honda máris villant

Kompany merész becsúszása kellett, hogy ne szerezzen újabb gólt a japán Beckham.

Bemutatjuk Ázsia Beckhamjét
Világvándor üzletember vagy japán nemzeti hős? Különcködő lázadó vagy követendő példa? Minden idők legjobb ázsiai vb-gólszerzője mára már csak húszperces csere, aki ennyi idő alatt is képes meccseket eldönteni. Honda Keiszuke portréja.

Jön a japánok csodafegyvere!

Honda csereként is mindig képes nyomot hagyni, ezt ezen a vébén is bizonyította már góllal, gólpasszal. Jamagucsi is bejött, Haragucsi és Sibaszaki ment le.

Aki eddig nem nézte, az üljön le a tévé elé!

Legalábbis Gary Lineker, az angolok korábbi csatára ezt javasolja. Egyet tudunk érteni vele.

Fellaini jó csere volt, 2-2!

Gyorsan eltűnt a japán vezetés, Hazard beadása után Fellaini emelkedett az ötösön, és a fejesét nem tudta védeni Kavasima! Kezdődik minden elölről.

Josida mit mentett!

Megint Meunier beadására érkezett Lukaku, de a japánok belső védője belevetődött. Nagy mentés volt!

A japánok nem álltak vissza

Haragucsi előtt adódott újabb helyzet, amikor egy beadás Courtois lábáról pont elé került, de most estében nem találta el a kaput.

Mit fejelsz be?

Kérdezhetik a belgák Lukakutól. Aki tökéletes beadást kapott Meunier-től, de a jobb kapufa mellé bólintott.

Bukta?

A belgák csak kétszer nyertek a vébén, ha ők kapták az első gólt. 18-szor viszont zakó lett a vége. Most ráadásul kétgólos hátrányból kéne felállni. Szép kis feladat!

Itt a második japán gól!

Kagava kevergetett a belga 16-os előtt, majd otthagyta a labdát Inuinak, aki 21 méterről gyönyörű lövést küldött a kapu bal oldalába. Ez már sokk!

Vezet Japán!

Egy japán indításnál Vertonghen bénázott, elcsúszott a labda a talpa alatt, Haragucsi pedig lecsapott a lehetőségre, előbb kicsit bizonytalankodott, hogy cselezzen-e, aztán végül 15 méterről kilőtte a jobb alsót. Érik a meglepetés!

Sokat taposták a gyepet a japán 16-oson belül, de hiába

26 belga labdaérintés az ellenfél büntetőterületén belül, és mégis csak két kísérlet. Jól zár a japán védőfal.

Mekkora mázlija volt Courtois-nak!

Nagatomo beadásába Oszako tette bele a lábát, de ártalmatlan, lassú labdának tűnt, Courtois rutinból le is nyúlt érte, de a labda valahogy átcsúszott a lábai között. Az volt a szerencséje, hogy még volt ideje visszavetődni és elcsípni, mielőtt összehozza a vébé legnagyobb potyáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik