Élő Közvetítés

Horvátország nem a sztárjainak, hanem kapusának köszönheti a továbbjutást

Még egy perc sem telt el a meccsből, amikor az előzetesen kevésbé esélyesnek tartott dánok vezetést szereztek, Knudsen hatalmas bedobása után M. Jörgensen találta meg először a labdát, és lövése Subasicot, majd a kapufát érintve pattant be.

A dán drukkerek még le sem pacsizhattak szinte egymással, már 1-1 állt az eredményjelzőn, és a horvátok is egy mázlis gólt szereztek, egy arcon lőtt dánról került a labda Mandzukic elé, aki a jobb alsóba juttatta azt.

A pazar kezdés után a folytatás sem volt rossz, a dánoknak Braithwaite és Eriksen révén volt lehetősége megszerezni a gólt, utóbbi ravasz emelése a vébé gólja lehetett volna, ha nem a lécen landol. A horvátok közül Lovren lehetett bosszús, akinek a csúsztatása mellé ment.

Ilyen első félidő után a második felvonás óriási csalódás volt,

főleg a horvátok vettek nagyon vissza, Modricot ugyanis tökéletesen kivették a játékból a dánok.

A spanyol-orosz meccs után itt is hosszabbítás következett, amelyben jobban pörögtek eleinte a dánok, mégis a horvátok vihették volna döntésre a dolgot, amikor büntetőhöz jutottak Rebic buktatása miatt, ám Schmeichel kitalálta Modric gondolatát, és úgy védte ki a 11-est, hogy ki sem jött róla a labda.

Így aztán Modricé után jöhetett még tíz büntető, ahol bizony megremegtek a lábak, a dánoktól Eriksen, Schöne és N. Jörgensen is hibázott, és mivel a horvátoktól csak ketten rontottak, így Horvátország jutott a negyeddöntőbe, ahol a házigazda oroszokkal találkozik.

A vébék történetében ez volt a második alkalom, hogy ugyanazon a napon két büntetőpárbajra került sor, 1986. június 21-én Franciaország Brazíliát, az NSZK pedig Mexikót ejtette ki.

A horvátok hőse, Subasic pedig a három hárított 11-essel beállította a portugál Ricardót, aki 2006-ben ugyanezen a napon, július elsején járt túl három angol eszén is.

Eredmény – nyolcaddöntő:

Horvátország – Dánia 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 3-2
Nyizsnij Novgorod
v.: Pitana (argentin)
Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric, 81.) – Rakitic, Brozovic (Kovacic, 71.) – Rebic, Modric, Perisic (Kramaric, 97.) – Mandzukic (Badelj, 108.).
Dánia: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, M. Jörgensen, Dalsgaard  – Christensen (Schöne, 46.), Delaney (Krohn-Dehli, 98.), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jörgensen, 66.), Braithwaite (Sisto, 105.).
gól: Mandzukic (4.), illetve M. Jörgensen (1.)
sárga lap: M. Jörgensen (115.)

Nem úsztuk meg a hosszabbítást

Itt is hosszabbítás lesz, mint a spanyol-orosz meccsen. A gólokat 4 perc alatt letudták a csapatok, utána pedig visszavettek, bár azért voltak helyzetek, de újabb gól nem született.

Még egy dán szöglet

A kipattanót Braithwaite próbálta 17 méterről visszatenni, de ez sem akadt be.

Meccslabda lehetett volna

Rebic csinált bohócot az emberéből, a beadására két horvát is érkezett, de Perisic elől el tudta kanalazni a labdát M. Jörgensen, Modric pedig hiába tűzte rá a kipattanót, az egy másik védő lábán változtatott irányt, így elkerülte a kaput.

Horvát fejes, dán kirúgás

Az új fiú, Pivaric beadása után Perisic próbált egy csúsztatott fejessel nyerőember lenni, de a léc fölött ment el a labda.

Na, horvát életjel

Rebic csinálta a biciklicseleket, aztán ellőtte 23-24 méterről, de Schmeichelnek el sem kellett vetődnie.

Mi lett a horvátokkal?

Az elmúlt tíz perc inkább a dánoké volt. Vajon megrázzák magukat Modricék az utolsó negyedórában?

Csúnyán lecsúszott a lábáról

Braithwaite az ötösről, igaz, nem túl kellemes szögből lőhetett, de nagyon leperdült a lábáról a labda, úgyhogy csak a nézők között okozott riadalmat.

Irány az öltöző, fiúk!

Elképesztő volt az első pár perc a gyors gólváltással, csak kapkodtuk a fejünket, aztán kicsit lelassult a meccs, de nem volt ez rossz. Jön egy kis pihenő, aztán folytatjuk!

Rakitic hős lehetett volna

Tökéletes ütemben érkezett a 16-osnál, de balos lövése csak maszatolás volt, így Schmeichel leért a jobb alsóra tartó labdára.

Ha ez beesik!

Eriksen a 16-os bal sarkáról lazán kapura emelte a labdát, ami szép nagy ívben közeledett a horvát kapu felé, de végül a lécet érintve hagyta el a játékteret. A vb gólja lehetett volna!

Két Schmeichel-védés aztán egy suta mozdulat

Rakitic lövését ütötte oldalra a dán kapus, aki aztán egy ravasz beadást is hatástalanított, de még mindig nem szabadult fel a kapu, Perisic előtt adódott nagy helyzet, de pocsékul találta el a labdát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik