Élő Közvetítés

Horvátország nem a sztárjainak, hanem kapusának köszönheti a továbbjutást

Még egy perc sem telt el a meccsből, amikor az előzetesen kevésbé esélyesnek tartott dánok vezetést szereztek, Knudsen hatalmas bedobása után M. Jörgensen találta meg először a labdát, és lövése Subasicot, majd a kapufát érintve pattant be.

A dán drukkerek még le sem pacsizhattak szinte egymással, már 1-1 állt az eredményjelzőn, és a horvátok is egy mázlis gólt szereztek, egy arcon lőtt dánról került a labda Mandzukic elé, aki a jobb alsóba juttatta azt.

A pazar kezdés után a folytatás sem volt rossz, a dánoknak Braithwaite és Eriksen révén volt lehetősége megszerezni a gólt, utóbbi ravasz emelése a vébé gólja lehetett volna, ha nem a lécen landol. A horvátok közül Lovren lehetett bosszús, akinek a csúsztatása mellé ment.

Ilyen első félidő után a második felvonás óriási csalódás volt,

főleg a horvátok vettek nagyon vissza, Modricot ugyanis tökéletesen kivették a játékból a dánok.

A spanyol-orosz meccs után itt is hosszabbítás következett, amelyben jobban pörögtek eleinte a dánok, mégis a horvátok vihették volna döntésre a dolgot, amikor büntetőhöz jutottak Rebic buktatása miatt, ám Schmeichel kitalálta Modric gondolatát, és úgy védte ki a 11-est, hogy ki sem jött róla a labda.

Így aztán Modricé után jöhetett még tíz büntető, ahol bizony megremegtek a lábak, a dánoktól Eriksen, Schöne és N. Jörgensen is hibázott, és mivel a horvátoktól csak ketten rontottak, így Horvátország jutott a negyeddöntőbe, ahol a házigazda oroszokkal találkozik.

A vébék történetében ez volt a második alkalom, hogy ugyanazon a napon két büntetőpárbajra került sor, 1986. június 21-én Franciaország Brazíliát, az NSZK pedig Mexikót ejtette ki.

A horvátok hőse, Subasic pedig a három hárított 11-essel beállította a portugál Ricardót, aki 2006-ben ugyanezen a napon, július elsején járt túl három angol eszén is.

Eredmény – nyolcaddöntő:

Horvátország – Dánia 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel 3-2
Nyizsnij Novgorod
v.: Pitana (argentin)
Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric, 81.) – Rakitic, Brozovic (Kovacic, 71.) – Rebic, Modric, Perisic (Kramaric, 97.) – Mandzukic (Badelj, 108.).
Dánia: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, M. Jörgensen, Dalsgaard  – Christensen (Schöne, 46.), Delaney (Krohn-Dehli, 98.), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jörgensen, 66.), Braithwaite (Sisto, 105.).
gól: Mandzukic (4.), illetve M. Jörgensen (1.)
sárga lap: M. Jörgensen (115.)

Jó helyen volt a kapus térde

Braithwaite került helyzetbe, de sok erőt becsúszva már nem tudott a lövésbe tenni, a szöget jól záró Subasic lábbal hárított.

Négy éve is volt ilyen

Mármint olyan, hogy az első 4 percben 2 gól is született. Akkor az argentin-nigériai meccsen esett gyorsan két gól. A vége 3-2 lett Messiéknek.

Nagyon reklamálnak a horvátok

Mandzukic esett el Knudsen mellett, az argentin bíró nagyon határozottan mutatta, hogy ez nem ért semmit. Moszkvában a VAR-brigád is megnézte, de ők sem láttak okot arra, hogy beavatkozzanak.

Jól nézett ki pedig!

A horvátok lőttek szabadrúgást a 16-os csücskétől, Perisic veszélyesen csavart, de a dán sorfal egyik tagjának fejéről végül szögletre vágódott a labda.

1 perc után vezet Dánia!

M. Jörgensen egy óriási bedobás utáni kavarodás végén talált be, a labda Subasic kapust és a kapufát is érintette. Na, ez gyors volt!

Az a Suker-emelés!

1996-ban az angliai Európa-bajnokságon találkozott egymással a két csapat, akkor a horvátok a csoportkörben 3-0-ra nyertek. Suker gólját nehéz elfelejteni.

Aki itt nyer

az meglepetésre az oroszokkal találkozik a nyolc között, akik büntetőkkel pörgették ki a spanyolokat.

Aki lemaradt róla, annyira azért ne bánja, de itt elolvashatja.

Világszenzáció, kiesett Spanyolország
Az enervált spanyolok nem bírtak a házigazdákkal. Tizenegyesek döntöttek, az oroszok jutottak a negyeddöntőbe. Németország, Argentína és Portugália után a spanyol válogatott vb-je is véget ért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik