Élő Közvetítés

Tunézia 40 év után nyert újra a focivébén

A tunéziai válogatott fordított és 2-1-re legyőzte Panamát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának 3. fordulójában. Az afrikai együttes legutóbb 1978-ban tudott nyerni, azóta tizenhárom összecsapást vívott meg nyeretlenül. Panama első vébépontjára még várni kell, nekik a mostani volt az első szereplésük a tornán.

1978. június 2. Azóta várt arra Tunézia, hogy ismét nyerjen a focicsapat a világbajnokságon, mert ugyan rögtön a legelső fellépésükön 3-1-re leverték Mexikót, azóta tizenhárom találkozón át tartó nyeretlenségi szériát hoztak össze.

Panama és Tunézia már úgy lépett pályára, hogy az már korábban eldőlt, mindkét csapat utazik haza a csoportkör után. Még egyszer azonban még megmutathatták magukat a világnak és egy őszinte meccset vívtak egymással, amely során a panamaiak szereztek vezetést az első félidőben egy megpattanó lövéssel.

A második játékrész elején egyenlített az afrikai válogatott, majd a 66. percben Házri beállította a 2-1-es végeredményt.

A gólok:

Panama ugyan mindent megtett, hogy első világbajnokságán az első pontja is meglegyen, ám kimaradtak a helyzetek, így a csoport utolsó helyén zártak. A G jelű négyes élén az Angliát legyőző Belgium végzett.

Eredmény – 3. forduló, G csoport

Szaranszk, Játékvezető: Nawaf Shukralla (bahreini)

Panama – Tunézia 1-2 (0-0)

Panama: Penedo – Machado, R. Torres (Tejada, 56.), Escobar, Ovalle – Barcenas, Godoy, Gomez, Guardia Avila (Arroyo, 81.), Rodriguez – G. Torres (Cummings, a szünetben). Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez

Tunézia: Mászlúszi – Nagguez, Bedúí, Meriah,Haddadi – Szászí (Badri, a szünetben), Shíri, Halali – Ben Júszef, Hazrí (Szrarfi, 88.), Szliti (Halíl, 76.). Szövetségi kapitány: Nabil Maaloul

Gólszerző: Meriah (33. – öngól) illetve Ben Júszef (51.), Házri (66.)

Sárga lap: Avila (78.), Tejada (90+7.) illetve Szászí (44.), Badri (71.), Halali (90+3.)

Piros lap:

Tunézia 40 év után nyert újra a focivébén

A tunéziai válogatott fordított és 2-1-re legyőzte Panamát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának 3. fordulójában. Az afrikai együttes legutóbb 1978-ban tudott nyerni, azóta tizenhárom összecsapást vívott meg nyeretlenül. Panama első vébépontjára még várni kell, nekik a mostani volt az első szereplésük a tornán.

Tunézia 40 év után nyert újra a focivébén
Az afrikai csapat fordítani tudott Panama ellen. 1978-ban győztek legutóbb.

A gólok:

Már Tunéziánál az előny!

GÓÓÓÓÓL! Megvan a meccs fordulata! Házri kapott forintos labdát és nem hibázott a kapu torkában. 1-2!

Földön fekszik a tunéziai kapus

Óriásit védett az előbb, de a fejével, közelről belebikázták a labdát. Mászlúszi a harmadik számú kapusa Tunéziának, úgyhogy, ha lesérül, akkor egy csatárt fognak becserélni a helyére. Egy kis áploás után folytatni tudja.

Egyenlít Tunézia!

GÓÓÓÓÓL! Na, még a végén pörgős lesz ez a mérkőzés! Házrí centerezett a job szélrő, Ben Júszef érkezett középen és kiegyenlített. 1-1!

Cserékkel indul a második félidő

Gabriel Torres jön le Panamánál és Harold Cummings jön be a helyére, vagyis az egyetlen csatárukat védőre cserélték. Szászi le, Badri be Tunéziánál. És folytatódik a meccs.

Vége az első félidőnek

Volt még egy nagy tunéziai helyzet, Penedo kapus védett, majd Torres tisztázott a duplázás után. 1-0 a félidőben, pihenő.

Hazrí...

Foghatják a fejüket a tunéziaiak, ismét egy beívelés, most ketten érkeztek üresen a kapu elé, zavarták ugyan egymást, de Hazrínak azért így is illett volna 6-7 méterről legalább a kapu felületét eltalálni. Nem sikerült.

Nagy tunéziai helyzet

Ben Júszef érkezett tökéletes ütemben egy balról beívelt labdára, de a kapu mellé fejelt. Pedig ez ziccer volt.

És ott a gól, vezet Panama!

GÓÓÓÓÓL! Panama megszerzi a vezetést! Nagy kavarodás volt a tunéziai kapu előtt, majd Rodriguez lőtt távolról, Meriah-n megpattant a labda, ez becsapta a tunéziai kapust. 1-0! Öngólnak írta be a FIFA.

Gólra várva

Szép csendben eltelt a meccs első 30 perce, a tunéziaiak passzolgatnak a 4-5-1-es falat felhúzó panamaiakkal szemben, eddig eredménytelenül. Az imént azt hittük, hogy lesz egy nagy panamai helyzet, de les miatt visszafújták.

Óriási szakmai hiba!

Nem linkeltük be eddig, hogy amúgy percről percre követjük a csoport rangadóját. Íme:

Egy gól és más semmi, nyert Belgium
Az angolok és a belgák is lehettek volna csoportelsők, de nem lelkesedtek az ötletért. Az álmos mérkőzésen végül Belgium nyert.

Godoy tornáztatta meg a saját kapusát

Egy tunéziai beadásnál a panamai játékos fejéről pattant a saját kapuja felé a labda, Mászlúszi azonban a levegőben úszva védett. Ez volt eddig a meccs helyzete.

Na, csak írni kellett

Szliti kavargatott a jobb oldalon, majd centerezett, Ben Júszef azonban nem tudott beleérni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik