Élő Közvetítés

Tunézia 40 év után nyert újra a focivébén

A tunéziai válogatott fordított és 2-1-re legyőzte Panamát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának 3. fordulójában. Az afrikai együttes legutóbb 1978-ban tudott nyerni, azóta tizenhárom összecsapást vívott meg nyeretlenül. Panama első vébépontjára még várni kell, nekik a mostani volt az első szereplésük a tornán.

1978. június 2. Azóta várt arra Tunézia, hogy ismét nyerjen a focicsapat a világbajnokságon, mert ugyan rögtön a legelső fellépésükön 3-1-re leverték Mexikót, azóta tizenhárom találkozón át tartó nyeretlenségi szériát hoztak össze.

Panama és Tunézia már úgy lépett pályára, hogy az már korábban eldőlt, mindkét csapat utazik haza a csoportkör után. Még egyszer azonban még megmutathatták magukat a világnak és egy őszinte meccset vívtak egymással, amely során a panamaiak szereztek vezetést az első félidőben egy megpattanó lövéssel.

A második játékrész elején egyenlített az afrikai válogatott, majd a 66. percben Házri beállította a 2-1-es végeredményt.

A gólok:

Panama ugyan mindent megtett, hogy első világbajnokságán az első pontja is meglegyen, ám kimaradtak a helyzetek, így a csoport utolsó helyén zártak. A G jelű négyes élén az Angliát legyőző Belgium végzett.

Eredmény – 3. forduló, G csoport

Szaranszk, Játékvezető: Nawaf Shukralla (bahreini)

Panama – Tunézia 1-2 (0-0)

Panama: Penedo – Machado, R. Torres (Tejada, 56.), Escobar, Ovalle – Barcenas, Godoy, Gomez, Guardia Avila (Arroyo, 81.), Rodriguez – G. Torres (Cummings, a szünetben). Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez

Tunézia: Mászlúszi – Nagguez, Bedúí, Meriah,Haddadi – Szászí (Badri, a szünetben), Shíri, Halali – Ben Júszef, Hazrí (Szrarfi, 88.), Szliti (Halíl, 76.). Szövetségi kapitány: Nabil Maaloul

Gólszerző: Meriah (33. – öngól) illetve Ben Júszef (51.), Házri (66.)

Sárga lap: Avila (78.), Tejada (90+7.) illetve Szászí (44.), Badri (71.), Halali (90+3.)

Piros lap:

Ez a két csapat most találkozik egymással először

Panama az első világbajnoki győzelmére hajt (vagy akár az első pontra, ahogy a címben is említettük), Tunézia meg a másodikra. Ők megnyerték az első vébémeccsüket, azóta nem sikerélményük van, négy döntetlen és hét vereség a mérlegük.

Itt vannak a kezdők

Panama: Penedo – Machado, R. Torres, Escobar, Ovalle – Barcenas, Godoy, Gomez, Guardia Avila, Rodriguez – G. Torres. Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez

Tunézia: Mászlúszi – Nagguez, Bedúí, Meriah,Haddadi – Szászí, Shíri, Halali – al-Din Júszef, Hazrí, Szliti. Szövetségi kapitány: Nabil Maaloul

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik