Élő Közvetítés

Brazília örömfocival menetelt a nyolcaddöntőbe

A szerbeknek szinte egyetlen esélyük az lett volna az utolsó fordulóban a továbbjutásra, ha legyőzik Brazíliát. Nagy lelkesedéssel kezdett ennek fényében Szerbia, de hamar átvette a mérkőzés irányítását a Selecao. A nem sok helyzetet hozó első félidőben több jó brazil kiugratás született, a 36. percben pedig végre gól is lett az egyikből: Philippe Coutinho parádés labdáját Paulinho pöccintette át a kimozduló kapus feje fölött.

Fordulás után szinte semmi nem változott, a szerbek nagyon akartak, de nem tudtak, ha pedig mégis helyzetbe kerültek Alisson védett, vagy éppen a hátvédek blokkolták a lövést. A túloldalon viszont összejött a gól a második félidőben is, Thaigo Silva fejelt be az ötösről egy szögletet.

Ezután kényelmesen cicázgatott Brazília és gond nélkül megnyerte az E csoportot. A másik mérkőzésen Svájc döntetlent játszott Costa Ricával, így második helyen az alpesiek jutottak tovább.

Svájc hozta a minimumot és továbbjutott az E csoportból
Az első pillanattól érződött, hogy Svájc nem akart kockáztatni, erre viszont majdnem rá is ment a meccsük.

Eredmény – 3. forduló, E csoport

Szerbia – Brazília 0-2 (0-1)
Moszkva, Szpartak Stadion, játékvezető: Alireza Faghani (iráni)
Szerbia: Stojkovic – Rukavina, Milenkovic, Veljkovic – Kolarov – Matic, Milenkovic-Savic – Tadic, Ljajic (Zivkovic 74.), Kostic (Radonjic 82.) – Mitrovic (Jovic 89.)
Szövetségi kapitány: Mladen Krstajic
Brazília: Alisson – Fagner, Silva, Miranda, Marcelo (Filipe Luis 10.) – Paulinho (Fernandinho 66.), Casemiro – Willian, Coutinho (Augusto 80.), Neymar – Jesus
Szövetségi kapitány: Tite
gól: Paulinho 36., Silva 68., Mitrovic 70.
sárga lap: Ljajic 32., Matic 48.
piros lap:

Kiemelt fotó: Michael Steele/Getty Images

Brazília könnyedén nyert

A szerbeknek szinte egyetlen esélyük az lett volna, ha legyőzik Brazíliát. Nagy lelkesedéssel kezdett Szerbia, de hamar átvette a mérkőzés irányítását a Selecao. A nem sok helyzetet hozó első félidőben több jó brazil kiugratás született, a 36. percben pedig végre gól is született belőle: Philippe Coutinho parádés labdáját Paulinho pöccintette át a kimozduló kapus feje fölött.

Fordulás után szinte semmi nem változott, a szerbek nagyon akartak, de nem tudtak, ha pedig mégis helyzetbe kerültek Alisson védett, vagy éppen a hátvédek blokkolták a lövést. A túloldalon viszont összejött a gól a második félidőben is, Thaigo Silva fejelt be az ötösről egy szögletet.

Ezután kényelmesen cicázgatott Brazília és kényelmesen megnyerte az E csoportot. A másik mérkőzésen Svájc döntetlent játszott Costa Ricával, így második helyen az alpesiek jutottak tovább.

Thiago Silva hazaküldte a szerbeket

Egy közönséges szögletből esett a második gól, Miranda csinált helyet a szerb védők sűrűjében, így Thiago Silvával szinte senki sem ugrott fel, Vladimir Stojkovicnak pedig nem volt helye kijönni. A brazilok kettese így öt méterről könnyedén bólinthatott a kapuba.

A szerbek videobírós segítséget kértek volna, mert szerintük Miranda szabálytalan volt – nagy birkózásnak lehettünk szemtanúi az ötösön, szó se róla – de nem vette igénybe a VAR-t Alireza Faghani játékvezető, így maradt a 2-0, amivel lényegében Szerbia kiesett a vébéről.

Most jól nyomnak a szerbek

Többször is Alissonnak kellett védenie, Tite frissít is a csapatán, Fernandinho állt be a gólszerző Paulinho helyére.

Neymar el is dönthette volna

Ragyogó indítást kapott a brazil, de beérte egy védő, így nem a hosszú alsót vette célba, hanem a rövidet. Stojkovic azonban a helyén volt, így maradt az 1-0.

Matic sem könyörült

Labdára ment, de Gabriel Jesus bokáját találta el. Villant a sárga, ha továbbjut Szerbia, a középpályás nem játszhat a nyolcaddöntőben. HA…

Nem rágtuk le a körmünket

Nyomasztó brazil fölény labdabirtoklásban (61%) mellett csupán nyolc kapura lövés, ebből kettő talált kaput. A szerbek lelkesek, de nincsenek egy szinten az őrlángon pislákoló brazilokkal, reméljük fordulás után feljavul a játék.

A brazilok már csak pihenni akarnak

Megy a passzolgatás hátul, támadni bolondok lennének, az óra meg pörög. Ismerős forgatókönyv, de vajon a szerbek képesek arra, amire Svájc az első fordulóban?

Neymar egy becsúszás után annyit pörgött, hogy majdnem kigurult a stadionból

Még a brazilok vezető gólja előtt történt, hogy az oldalvonal mellett meglóduló Neymart akasztotta a becsúszó Adam Ljajic, a elkésett szerelési kísérlet pedig sárgát ért, teljesen jogosan. Más kérdés, hogy Neymar olyan pörgést mutatott be a földön, hoy az embernek az az érzése, a stadionból is ki tudott volna gurulni. Erre még Danko Lazovic is elismerően csettintene.

Íme az esés:

És ahogy a Twitteren többen is lereagálták:

Szerbia nagy bajban van

Philippe Coutinho zseniális indítása után Paulinho került nagy helyzetbe és bár sok ideje nem volt, még pont át tudta pöccinteni Vladimir Stojkovic feje fölött a labdát. Szerbia ezzel nagy gondban van, legalább két gólra lenne szüksége a továbbjutáshoz.

Svájc vezet

Ez számunkra azért érdekes, mert Szerbiának nem jó már semmilyen döntetlen. Csak a győzelem ér továbbjutást.

Adam Ljajic likvidálta Neymart

A brazil támadó meglódult volna lendületből a bal szélen, Ljajic pedig kicsit elkésett, ráadásul felemelte a lábát, hogy biztosan elessen Neymar. A támadó hatalmasat hempergett, Ljajic pedig megkapta jól megérdemelt lapját.

Ez fájhatott

Mitrovic belenézett Thiago Silva lábába. A szerb hibája volt egyébként, mert lehajolt, de ettől függetlenül nyilván nagyon fájdalmas eset volt.

Neymar óriási labdát adott

Gabriel Jesus megindult, elfektette emberét, de a második hullámban érkező szerb könnyedén kirúgta a gyenge lövését. Ebben jóval több potenciál volt.

A szerbeknek nem csak a szájuk járt

Hanem a lábuk is, nagy erőket mozgósítanak támadásban. Komoly helyzetig azonban nem jutottak, de jó meccs lesz ebből, ha így folytatódik.

Marcelónak ennyi volt

Ez aztán nem sokáig tartott, Marcelo egyszer csak fogta magát és kirúgta a labdát oldalra. Filipe Luis vadul melegíteni kezdett, a Real Madrid játékosa pedig fejcsóválva az oldalvonalhoz sétált és ott ácsorgott, míg le nem engedték a pályáról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik