Élő Közvetítés

Brazília 90 perc szenvedés után indult be

Láttunk már ezen a vébén olyan nagycsapatot, amely csak szenvedett, úgyhogy a németek vagy az argentinok példája intő jel lehetett a brazilok számára, akik az első meccsen szintén nem sziporkáztak Svájc ellen.

Tite Costa Rica ellen csak egy helyen változtatott, Danilo helyett a Corinthiansban focizó Fagner lett a jobbhátvéd. A brazilok két korábbi vébén is játszottak már Costa Ricával, 1990-ben 1-0-ra, 2002-ben 5-2-re győztek, utóbbi tornán végül meg sem álltak az aranyig.

Az első félidőről nem sokat lehetett írni, a brazilok egy lesgólig jutottak, de a legszebb jelenet nem ez volt, hanem Neymar esernyőcsele.

A második félidő elején az ötszörös világbajnok nagyon nekiesett ellenfelének, Gabriel Jesús a lécre fejelt, majd Coutinho lövésébe ért bele úgy egy védő, hogy gól helyett szöglet legyen belőle.

A 78. percben úgy tűnt, a holland bíró megkönyörül a brazilokon, Neymar játszotta el, hogy lerántották, Kuipers be is fújta a büntetőt, de aztán a videobírózás után végül visszavonta.

Már úgy tűnt, zsinórban negyedik vb-meccsén marad nyeretlen Brazília, de a 90+1. percben egy lecsorgó labdára Coutinho lecsapott, és elpöckölte a labdát Navas lábai között.

A hosszabbításban volt esemény bőven, Firmino rontott el egy ziccert, aztán Neymar mutatta be a vb legszebb cselét,

majd az addig sokat hisztiző brazil tízes Douglas Costa önzetlen passza után megadta a kegyelemdöfést.

Brazíliának ezzel 4 pontja van, Costa Rica viszont kiesett.

Eredmény – E csoport, 2. forduló:

Brazília – Costa Rica 2-0 (0-0)
Szentpétervár
v.: Kuipers (holland)
Brazília: Alisson – Fagner, Mirande, Thiago Silva, Marcelo – Casemiro, Paulinho (Firmino, 68.) – Willian (Douglas Costa, 46.), Neymar, Coutinho – Gabriel Jesús (Fernandinho, 90+3.).
Costa Rica: Navas – Gamboa (Calvo, 75.), G. Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo – Venegas, Guzman (Tejeda, 83.), Borges, Ruiz – Urena (Bolanos, 55.).
gól: Coutinho (90+1.), Neymar (90+7.)
sárga lap: Neymar (81.), Coutinho (81.), illetve Acosta (84.)

Fotó: OLGA MALTSEVA / AFP

90 perc szenvedés után indult be Brazília

Sokáig úgy tűnt, a Svájc elleni 1-1 után újabb döntetlent jegyez Brazília a vébén, Costa Rica ugyanis jól bekkelt, és ha mégis sikerült helyzetig jutni, akkor Navas védett. Aztán a 90+1. percben Coutinho csapott le Gabriel Jesús rosszul átvett labdájára, és góljával megszerezte a vezetést az ötszörös világbajnoknak. A 90+7. percben aztán Douglas Costa önzetlen megoldása után Neymar is betalált, így Brazíliának 4 pontja van, Costa Rica pedig kiesett.

Neymar elsírta magát a lefújás után:

Keménykednek a brazilok

Neymar lekönyökölte az egyik Costa Rica-it, majd Marcelo lökött fel egy másikat. Ápolás, szájkarate. Szokásos.

Neymar sárgát kapott a hiszti miatt

Úgy érezte, szabálytalankodtak ellene, ezért dühében ököllel beleütött a labdába, sárgát kapott érte. Aztán a reklamáló Coutinho is.

Tizenegyest kapott Brazília!

Neymar lőhetett volna ziccerben, de inkább cselezett, Gonzalez belekapaszkodott, mire a holland bíró 11-est ítélt. Elég könnyű síppal fújta be.

Vincze Ottó ezt szebben csinálta

Coutinho rossz passza után egy kapitális Costa Rica-i hiba következtében végül Neymarnál landolt a labda, aki szépen akarta elcsavarni a bal felsőbe, de 3,5 centit tévedett.

Pedig végre volt helye a braziloknak

Egy elfuserált Costa Rica-i szöglet után indult a brazil kontra, Neymar le is tette a labdát Douglas Costának, aki annyira ballábas, hogy a jobbjára érkező labdát is ballal akarta átvenni. Végül Gabriel Jesús fejezhette volna be az akciót, a biciklicselek meg is voltak, de a lövést blokkolták.

Igazi amatőr megoldás

A Budapest-bajnokságban látni olyat, hogy a csatár nem akar cselezni, hanem inkább erőből vinné át a védőn a labdát. Na, ez most nem jött össze a csereként beállt Bolanosnak.

Navaaaaaaaaaaaaaaaas!

Neymar tökéletesen érkezett egy beadásra, a léc alá tartó labdáját Navas tolta ki. Pazar védés volt!

Micsoda tűzijáték!

Két nagy brazil lehetőség egymás után: előbb Gabriel Jesús fejese csattant a lécen, majd Coutinho lövése pattant mellé egy bevetődő védőről.

Ezt megúszta Costa Rica

Neymar lőhetett volna gólt, de Gamboa még épp időben megzavarta, pedig a brazilok sztárja pár lépésre volt a kaputól. Aztán Neymar nekiugrott Navasnak, ez nem volt elegáns.

Vasembernek sem tetszik a brazilok játéka

Még a 41. percben eresztett el egy lövést Marcelo, de nem állította megoldhatatlan feladat elé realos csapattársát, Navas simán védett. A kamera aztán elcsípte a lelátón ücsörgő Vasembert, aki a többi a brazil szurkolóhoz hasonlóan nem volt lenyűgözve a lövéstől:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik