Élő Közvetítés

Franciaország minimálfutballal továbbjutó, a mindent kihagyó Peru kiesett

Ahogy az első fordulóban az ausztrálok ellen, úgy a másodikban Peru ellen sem mutatott sokat a végső győzelemre is esélyesnek tartott francia válogatott, amely azonban így is nyert 1-0-ra egy szemfüles-szerencsés Mbappé-góllal.

19 évesen és 183 naposan ezzel Mbappé lett a franciák legfiatalabb vb-gólszerzője.

Peru ugyanazt hozta, mint az első fordulóban, lelkes játék, amely viszont hatékonysággal nem párosult, Guerrero hatalmas helyzetet hagyott ki, Aquino pedig kapufát lőtt. A franciák így továbbmentek, Peru pedig kiesett.

Eredmény – 2. forduló, C csoport:

Franciaország – Peru 1-0 (1-0)
Jekatyerinburg, Jekatyerinburg Aréna
v.: Mohammed (egyesült arab emírségekbeli)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé (Dembélé, 75.), Griezmann (Fekir, 80.) Matuidi – Giroud.
Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, A. Rodríguez (Santamaría, 46.), Trauco – Aquino, Yotún (Farfán, 46.) – Carillo, Cueva (Ruidíaz, 82.), Flores – Guerrero.
gól: Mbappé (34.)
sárga lap: Matuidi (16.), Pogba (86.), illetve Guerrero (22.), Aquino (81.)

Franciaország minimálfutballal továbbjutó, a mindent kihagyó Peru kiesett

Ahogy az első fordulóban az ausztrálok ellen, úgy a másodikban Peru ellen sem mutatott sokat a francia válogatott, amely azonban így is nyert 1-0-ra egy szemfüles-szerencsés Mbappé-góllal. Peru ugyanazt hozta, mint az első fordulóban, lelkes játék, amely hatékonysággal nem párosult, Guerrero hatalmas helyzetet hagyott ki, Aquino pedig kapufát lőtt. A franciák így továbbmentek, Peru pedig kiesett.

Már a szögletet sem akarják berúgni

Giroud szólója végén a lövése egy védőről szögletre pattant, de ezt már nem is akarta beadni egyetlen francia sem, úgy kellett nógatni őket.

A mozdulat látványos volt

Matuidi küldött volna kapura egy kipattanót, de lecsúszott a lábáról, így csak arra volt jó, hogy lepörögjön pár másodperc.

Pogba nem érti, de ettől még sárga

A francia középpályás felugrott a labdáért, de közben a karjával eltalálta a mögötte érkező Farfánt. Szabadrúgás és sárga lap lett a vége.

Dembélé eldönthette volna

13 méterről kellett volna a bal alsóba gurítania, de nem találta el a kaput. Így még maradt izgalom a végére.

Erre mondta a régi edzőm,

hogy szép volt, fiam, de szart sem ért! Carillo beadása után Farfán a levegőben úszva próbálta a kapuba húzni a labdát, de csak az oldalhálót találta el. Pedig tényleg pazar mozdulat volt.

Vaktölténnyel tüzelnek

Perunak eddig 25 lövése volt a vébén – egyikből sem született gól. Hasonlóan rossz mutatóval csak Marokkó (28) és Németország (26) rendelkezik.

A vébé legnagyobb kapufája volt

Aquino lőhetett tökéletes lekészítés után, a labda gyönyörűen kanyarodott a jobb felső irányába, de a kapufa közbeszólt. Óriási góltól fosztotta meg a peruiakat!

Durva statisztika

A franciák még sosem kaptak ki, ha a szünetben vezettek egy vb-meccsen: 19 győzelem mellett 1 döntetlen született.

32 789

Ez a hivatalos nézőszám a meccsen.

Ennyi volt az első félidő

Peru most nem játszik annyira látványosan, mint a dánok ellen, de most is volt lehetősége vezetést szerezni. Ehhez képest Mbappé révén a franciák találtak be. Nemsokára jövünk vissza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik