Franciaország minimálfutballal továbbjutó, a mindent kihagyó Peru kiesett

Korábban a témában:

Ahogy az első fordulóban az ausztrálok ellen, úgy a másodikban Peru ellen sem mutatott sokat a végső győzelemre is esélyesnek tartott francia válogatott, amely azonban így is nyert 1-0-ra egy szemfüles-szerencsés Mbappé-góllal.

19 évesen és 183 naposan ezzel Mbappé lett a franciák legfiatalabb vb-gólszerzője.

Peru ugyanazt hozta, mint az első fordulóban, lelkes játék, amely viszont hatékonysággal nem párosult, Guerrero hatalmas helyzetet hagyott ki, Aquino pedig kapufát lőtt. A franciák így továbbmentek, Peru pedig kiesett.

Eredmény – 2. forduló, C csoport:

Franciaország – Peru 1-0 (1-0)
Jekatyerinburg, Jekatyerinburg Aréna
v.: Mohammed (egyesült arab emírségekbeli)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé (Dembélé, 75.), Griezmann (Fekir, 80.) Matuidi – Giroud.
Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, A. Rodríguez (Santamaría, 46.), Trauco – Aquino, Yotún (Farfán, 46.) – Carillo, Cueva (Ruidíaz, 82.), Flores – Guerrero.
gól: Mbappé (34.)
sárga lap: Matuidi (16.), Pogba (86.), illetve Guerrero (22.), Aquino (81.)

Élő hírfolyam

Mbappé rekorder lett

19 évesen és 6 hónaposan talált be, így ő lett a legfiatalabb francia gólszerző a vébéken.

Mbappé-góllal vezetnek a franciák!

Mbappé került helyzetbe, de nem tudta irányítani a levegőben az érkező labdát, ami így a kapusé lett.

Utána viszont szerencséje volt, Giroud lövése pont úgy pattant meg Rodríguez lábán, hogy az jó lett a 19 éves támadónak, aki lazán bepofozta. Vezet Franciaország!

A kommentátori szakvéleményem az,

Hogy eddig ma nem dominálnak a fehér mezben játszó csapatok. Sőt, a sötét mezben játszók sem. Ez persze még változhat, ráadásul több módon is: vagy elkezd dominálni egy fehérmezes (vagy sötétmezes) csapat, vagy pályára lép egy domináns csapat, de mindezt fehér (vagy sötét) mezben.

Lassan elkezdek gyűjteni

Olyan hangulatot teremtek a perui drukkerek, hogy arra jutottam, csak meg kéne nézni a csapatukat egyszer hazai pályán.

Guerrero ütött hátra

Önmagában ennek még nem lenne hírértéke, de ott volt mögötte Umtiti, akit eltalált, persze a francia védő rá is játszott. A vége sárga lap lett a perui csékának.

Már védenie is kellett a perui kapusnak

Griezmann lövését egész fura mozdulattal, térdelve védte a perui kapus, ilyet hokikapusoktól szoktunk látni. Előtte pedig Mbappé esett el gyanús körülmények között, de a bíró mutatta neki, hogy álljon fel.

Sárga lap már van

Matuidi rántotta le Advínculát, nem is lehetett más, mint sárga.

Éledeznek a franciák!

Pogba is életjelet adott magáról, 30 méterről próbálkozott, nem is volt rossz, 30 centivel suhant el a labda a jobb alsó mellett.

Peru bekezdett

A dél-amerikaiak letáboroztak a francia térfélen az első két percben.

Hadd szóljon!

A franciák kezdték a meccset, mindössze 3000 francia van a lelátón, úgyhogy ezt a párbajt a peruiak nyerték.

Jó rég óta nem tudnak nyerni a peruiak

A nyeretlenségi széria 1978 óta tart, a legutóbbi 7 vb-meccsükből kettő lett döntetlen, öt pedig zakóval zárult. A dánok ellen 17 kísérletük volt, mégsem tudtak gólt szerezni.

Innen kezdik

Dániának 4, Franciaországnak 3, Ausztráliának 1, Perunak 0 pontja van a C csoport negyedik mérkőzése előtt. A franciák szenvedve nyertek az ausztrálok ellen, míg Peru nagyszerű focival is elvérzett a dánok ellen, igazolva, hogy a futball nem mindig igazságos játék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!