Élő Közvetítés

Kínszenvedős spanyol győzelem Irán ellen

A spanyol labdarúgó-válogatott csak nagy nehezen, Diego Costa szerencsés találatával tudta legyőzni Iránt az oroszországi világbajnokság B csoportjának második fordulójában. Ezzel Portugália és Spanyolország 4-4 ponttal a csoport élén áll, Irán egy egységgel lemaradva követi őket. Marokkó a korábbi vereségével már biztosan elszállt, de az utolsó fordulóban még kiszúrhat a spanyolokkal.

A spanyolok győzelmi kényszerben léptek pályára szerda este, miután Portugália délután 1-0-ra legyőzte Marokkót Cristiano Ronaldo góljával. Csakhogy ez nem ígérkezett olyan könnyű feladatnak, Irán ugyanis mindent alárendelt a betonbiztos védekezésnek. Hiába volt a spanyoloknál 71 százalékban a labda az első félidőben, nem tudtak mit kezdeni vele, tulajdonképpen nagy gólszerzési lehetőségük sem volt.

Látszott, hogy Fernando Hierro rendezte a sorokat a szünetben, egy harapósabb spanyol válogatott futott ki a második játékrészre, igaz az első nagy lehetősége Iránnak volt, de Anszarifard lövése kívülről érte az oldalhálót.

A gól nem küldte padlóra az ázsiai együttest, olyannyira nem, több egyenlítési lehetőségük is akadt, a 64. percben pedig a kapuba is betaláltak, de Ezatolahi lesen kapta a labdát, így jogosan nem adták meg a gólt. A lefújásig nyílt maradt a találkozó, ám Irán végül nem tudott kiegyenlíteni, ha kínszenvedősen is, de hozta a kötelező győzelmet Spanyolország.

Így most az a helyzet, hogy Portugália és Spanyolország kéz a kézben, azonos pontszámmal és gólkülönbséggel vezetik a csoportot (a fair play-táblán a spanyolok jobban állnak), egy pont lemaradással követi őket Irán, a kétszer vereséget szenvedő Marokkó pedig már biztosan búcsúzik. Az utolsó fordulóban portugál-iráni és spanyol-marokkói meccset rendeznek a B csoportban.

Eredmény – 2. forduló, B csoport

Kazany, Játékvezető: Andrés Cunha (uruguayi)

Irán – Spanyolország 0-1 (0-0)

Irán: Ali Beiranvand – Ehszan Hadzsszafi (Milad Mohammadi , 69.), Morteza Pouraligandzsi, Madzsid Hosszeini, Ramin Rezaeian – Omid Ebrahimi, Szaeid Ezatolahi – Karim Anszarifard (Alireza Dzsahanbakhsh, 74.), Mehdi Taremi, Vahid Amiri (Szaman Goddosz, 86.) – Szardar Azmoun. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz

Spanyolország: David de Gea – Dani Carvajal, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Sergio Busquets, Andrés Iniesta (Koke, 71.) – David Silva, Isco, Lucas Hernandez (Marco Asensio, 79.) – Diego Costa (Rodrigo, 89.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro

Gólszerző: Costa (54.)

Sárga lap: Amiri  (79.), Ebrahimi (90+2.)

Piros lap:

Az állás: 1. Spanyolország 4 pont (4-3), 2. Portugália 4 (4-3), 3. Irán 3, 4. Marokkó 0 

Kiszenvedte az Irán elleni győzelmet a spanyol válogatott

A spanyol labdarúgó-válogatott csak nagy nehezen, Diego Costa szerencsés találatával tudta legyőzni Iránt az oroszországi világbajnokság B csoportjának második fordulójában. Ezzel Portugália és Spanyolország 4-4 ponttal a csoport élén áll, Irán egy egységgel lemaradva követi őket. Marokkó a korábbi vereségével már biztosan elszállt, de az utolsó fordulóban még kiszúrhat a spanyolokkal.

Újabb iráni gólhelyzet!

Aremi verte meg a védőjét a bal szélen, középre adott, Taremi ugrotta túl Jordi Albát, de közelről a kapu fölé fejelt.

Miről maradt le Taremi...

Még mindig nyílt a meccs, most csak centiken múlt, hogy Taremi nem ért el egy középre lőtt labdát a spanyol tizenhatoson belül, márpedig, ha beleér, nem biztos, hogy De Gea védeni tudott volna.

Fantasztikus spanyol szöglet

Isco legurította Silvának, ő visszatette Ramosnak, aki kapásból lőtt, Piqué még belepiszkált középen, de két iráni védő és a kapus feküdtek el a gólvonal előtt és akadályozták meg az újabb bekapott gólt. Jó a második félidő.

Az irániak gólt ünnepelnek, de...

Hihetetlen jelenetek. Egy szabadrúgás után a spanyol tizenhatoson belül pattogott a labda, majd Ezatolahi közelről a hálóba lőtt, az irániak pedig hatalmas ünneplést csaptak. Csakhogy közben az asszisztens emelte a zászlaját és a visszanézés során kiderült, hogy jó a szeme, lesen volt az iráni játékos, érvénytelen a gól.

Nagy iráni helyzet!

Egy jobbról középre ívelt labdára Ebrahimi ugrott fel két spanyol védő szorításában, mégis el tudta fejelni, de a kapu mellé célzott.

Rezeg a spanyol háló!

De csak oldalról érte a labda. Anszarifard volt, aki célba vette a spanyol kaput és csak centiket tévesztett, sokan gólt kiáltottak már.

Feléledtek a spanyolok

Újabb támadást vezettek, ezúttal a jobb szélen verték meg az iráni védelmet, Iscónak készítették le a labdát, de kapásból csúnyán fölé lőtt. Mindenesetre ez a spanyol válogatott nem az, amelyiket az első félidőben láthattunk, sokkal harapósabb lett Hierro csapata. Egyébként a portugálok elleni rangadón is a második félidő elején voltak talán a legjobbak.

Megy a második félidő

Csere nem volt egyik oldalon sem. Mondjuk Iránnál nem meglepő, nekik ez a 0-0 tökéletes, Hierro pedig a jelek szerint még kivár az első változtatással.

A félidő végén láttuk a legnagyobb helyzetet

Silva vette célba a kaput, de egy iráni védőről mellé pattant. Nyomtak-nyomtak a spanyolok az első játékrészben, de egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a hősiesen védekező irániakkal. 0-0 a félidőben, érik a bombameglepetés. Nem volt még egyébként 0-0-s döntetlen ezen a vébén.

Nagyon fáj a hármas iráninak valami

A csapatkapitány, Hadzsszafi kapott a lábához egy szöglet után, senki nem volt a közelében, ő pedig fogta magát és összerogyott a spanyol tizenhatosnál. Jordi Albával volt korábban egy ütközése. Nagyon fájdalmas az arca, lehet le kell majd cserélni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik