Élő Közvetítés

Szerbia gyönyörű szabadrúgásgóllal brusztolta ki a győzelmet Costa Rica ellen

A világbajnokság negyedik napján az E csoport csapatai is bemutatkoztak, a vasárnapi programot Costa Rica és Szerbia nyitotta.

Costa Rica az előző vébén mindenkit lenyűgözött azzal, hogy megnyerte a legnehezebb csoportot, amelyben rajta kívül három korábbi világbajnok, Anglia, Olaszország és Uruguay szerepelt,

majd egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol a hollandoktól kapott ki. A szerbek utoljára 2010-ben voltak vb-résztvevők, de akkor nem élték túl a csoportkört.

Nagyon ígéretesen indult a meccs, az első percekben mindkét kapu előtt adódott lehetőség egy-egy pontrúgás után, majd a 12. percben a fejüket foghatták a Costa Rica-i drukkerek, Gonzalez ugyanis négy méterről nagyon rosszul bólintott.

Innentől a lapos mezőnyjáték mellett néhány felejthető távoli lövés jutott nekünk,

sokat elmond az első félidőről, hogy a legszebb jelenetnél, amikor Milinkovic-Savic ollózva késztette bravúrra Navast, a partjelző már lest intett

– amit rosszul tett egyébként a visszajátszás alapján.

A szerbek aztán nagyon harciasan jöttek ki a második félidőre, Mitrovic egy az egyben vezette a labdát Navasra, de rossz megoldást választott, vagy felfoghatjuk úgy is, hogy a Real kapusa védett nagyot.

Az 57. percben aztán Navas sem mentette meg Costa Ricát, Kolarov ugyanis pazarul csavart a bal felsőbe, megszerezve ezzel az idei vébé harmadik szabadrúgásgólját.

A szerbek a gól után egyből visszavettek, Costa Rica viszont csak egy rövid fellángolás erejéig tudta a kapu elé szorítani ellenfelét. Az európaiak közelebb álltak a második gólhoz, de előbb Navas kapott bele pont annyira a labdába, hogy Kostic ne érje el, majd Mitrovic bénázott el egy ziccert, végül Kostic rontott el egy kontrát, amelyben óriási létszámfölényben voltak a szerbek.

A végén majdnem ráfizettek erre a pazarlásra, de Ruiz 10 méteres lövése elakadt a védőkben, így Szerbia nagyon fontos 3 pontot szerzett.

Krstajic kapitány pedig annak is örülhet, hogy a hosszabbításban a Costa Rica-i kispadnál kakaskodó Matic és az ellenfelét arcul csapó Prijovic is megúszott egy-egy necces szituációt kiállítás nélkül.

Eredmény – 1. forduló, E csoport:

Costa Rica – Szerbia 0-1 (0-0)
Szamara, Szamara Arena
v: Diedhiou (szenegáli)
Costa Rica: Navas – Gamboa, Acosta, G. Gonzalez, Duarte, Calvo – Venegas (Bolanos, 60.), Guzman (Colindres, 73.), Borges, Ruiz – Urena (J. Campbell, 67.).
Szerbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Matic, Milivojevic  – Tadic (Rukavina, 82.), Milinkovic-Savic, Ljajic (Kostic, 70.) – Mitrovic (Prijovic, 90.).
gól: Kolarov (57.)
sárga lap: Calvo (22.), Guzman (56.), illetve Ivanovic (59.), Prijovic (90+5.)

Szerbia gyönyörű szabadrúgásgóllal brusztolta ki a győzelmet Costa Rica ellen

A csapatkapitány Aleksandar Kolarov góljával győzött Szerbia Costa Rica ellen a labdarúgó-világbajnokságon az E csoport első mérkőzésén. Bár az első percekben egymásnak estek a csapatok, nem volt igazán jó meccs, Costa Rica főleg a védekezéssel törődött, a szerbek pedig nem tudtak kreatív akciókat vezetni.

A gól után egy rövid időre felpörgött Costa Rica, de így is nagyobb esély volt a második szerb gólra. Szerbia 1998 után kezdte ismét győzelemmel a világbajnokságot.

A győztes gól:

15:57 Megérdemelt a szerb siker

Az első félidőben is ők kezdeményeztek többet, aztán a szünet utáni tíz percben rátettek egy lapáttal, helyzeteik voltak, no meg egy gól is. Costa Ricának nem volt válasza, az viszont látszik, hogy a szerbeknek a mentalitásukkal újra problémáik lehetnek.

90+5: Sárga lap ütésért

Prijovic ütött hátra, a szenegáli bíró videózott egyet, majd sárgát osztott ki a szerb cserecsatárnak.

15:55 A végére nagyon felpörgött a meccs

Előbb egy elképesztő bénasággal elrontott szerb kontra, aztán egy tömegbunyó, majd egy Costa Rica-i helyzet, végül egy szerb ütés. Percek alatt hatalmasra nőtt a feszültség, de a szenegáli bíró eddig nagyon nyugodtan és jól vezette a meccset. Most viszont a hátraütő Prijovicot simán kiállíthatta volna.

90+3. perc: Maticból kibukott a szerb vér

Costa Rica jött volna bedobással, de Matic úgy érezte, el kell vennie a labdát, amiből szép nagy kakaskodás lett. Fél percig ment a szájkarate, lapot végül nem kapott senki.

90+3. perc: Kostic nem volt ügyes

Egy Costa Rica-i szöglet után indult a szerb kontra, Kostic lehajtott fejjel vágtázott a bal oldalon, csak át kellett volna tennie a labdát a másik oldalra, ahol három társa követte, de nem sikerült ezt megoldania.

90. perc: Öt perc hosszabbítás

Kaptak még némi időt a Costa Rica-iak. Kostic lövése vezette be az utolsó perceket, erő volt benne, de a kaput nem találta el.

15:47 Newcastle-ban idegesek lehetnek

A klub tulajdona ugyanis a két ziccert is elhibázó Mitrovic, akiért 20 millió fontot kérne a klub most nyáron, de vélhetően abban bíztak, egy jó vb-teljesítmény még pár milliót rápakolna a szerb csatár árára. Egyelőre azonban a támadó a mai napon biztos nem rúg gólt, indokolt a cseréje is.

87. perc: Mitrovic miért nem akart gólt lőni?!

Óriási ziccerbe került a Fulhamben légióskodó csatár, de addig totojázott, hogy végül átesett az elécsúszó Gonzalezen. Tizenegyes nem járt érte, de így még maradtak nyitott kérdések a hajrára.

15:43 Costa Rica csalódás

Legalábbis a négy évvel ezelőtti teljesítményükhöz képest mindenképpen kevés ez, amit a közép-amerikai csapat mutat ma. A szerb gól óta egyetlen Campbell-kiugrás volt csak, ahol félniük kellett a szerb szurkolóknak, ezt leszámítva igencsak ártalmatlan passzolgatásra futja.

82. perc: Védeni kell az 1-0-t

Tadic szépen lassan leballag, Rukavina váltja őt, vagyis egyértelműen a védelmet erősíti a szerb kapitány.

15:34 Meghallották a tanácsot a szerbek?

Ahogy leírtam, hogy mennyire visszaálltak, hirtelen újra elkezdtek támadni, Navas bravúrján múlott csak, hogy már nem kettő-null. Vajon belevágják a kést végre Costa Ricába, vagy ez csak felvillanás?

15:32 Rá is fázhat Szerbia erre a hozzáállásra

A gól óta nem erőltetik a támadásokat, pedig akkor úgy tűnt, ellenfelük a padlón van, és egy második gól el is dönthetné a meccset. Ehhez képest hosszú percekig semmit nem mutattak, teljesen visszaálltak, most végre volt egy szép akciójuk, aminek a végén Milinkovic-Savic főlé lőtt.

71. perc: Campbell jó cserének tűnik

Inkei kolléga jól mondta, Campbell hozott némi lendületet a Costa Rica-i csapatba, alighogy beállt, máris helyzetbe kerülhetett volna, de a 16-oson belül szerelni tudták.

15:20 Vajon mikor jön Campbell?

Bajban Costa Rica, hiszen a három meccsükből még talán itt van esélyük a leginkább győzelemre, ehhez képest vesztésre állnak. A szerb gól óta többet is van a ticóknál a labda, de igazi helyzetük még nem volt. Meddig marad a kispadon a most a Betisben játszó támadó, Joel Campbell?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik