Élő Közvetítés

Peru focizott, Dánia nyert a világbajnokság legjobb meccsén

Jún. 16. Június 16. 18:00
Szaranszk Mordovia Aréna

Renato Tapia
R. Tapia
38
Yussuf Poulsen
Y. Poulsen
59
Thomas Delaney
T. Delaney
87

A francia válogatott csúnyán megszenvedett a C csoport első meccsén Ausztrália ellen. A négyes második találkozóján a mindenkire veszélyes dánok játszottak a 36 év után a vb-re visszatérő Peruval.

Döbbenetes tempóban kezdték a dél-amerikaiak a meccset, folyamatosan veszélyeztettek. Kezdetekeben Dánia teljesen fogalmatlan volt, összezavarodtak a letámadó ellenféltől, rengeteget hibáztak.

A sok helyzet viszont nem hozott gólt, pedig Perunak még tizenegyest is ítélt a videobíró: a játékvezető nem látta, hogy Cuevát felvágta a dán védő, a VAR viszont bejelzett. Néhány perc múlva, az incidens visszanézést követően, maga a sértett állt oda, de hibázott, kirúgta a labdát a stadionból.

A második játékrészben volt egy holtpont, amikor úgy tűnt, elfáradnak a peruiak, ám akkor beállt a csapat kokain-botrányba kerülő szupersztárja, Paolo Guerrero, aki új erőt hozott. Az utolsó harminc percben tűzijátékot rendeztek a vezetésével, ám a gól végül csak elmaradt, Dánia megúszta.

Összefoglaló:

Peru nem érdemelt vereséget, Dánia nem érdemelt győzelmet, de gólra játsszák ezt a sportot.

Eredmény – 1. forduló, C csoport

Dánia-Peru 1-0 (0-0)
Szaranszk, Mordovia Aréna, 40 500 néző, v.: Bakary Papa Gassama (gambiai)

Dánia: Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen (Mathias Jörgensen, 81.), Simon Kjaer, Jens Stryger Larsen – William Kvist (Lasse Schone, 35.), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Yurary Poulsen, Nicolai Jörgensen, Pione Sisto (Martin Braithwaite, 67.)

Peru: Pedro Gallese – Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez, Miguel Trauco – Renato Tapia (Pedro Aquino, 87.), Yoshimar Yotún – André Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores (Paolo Guerrero, 62.) – Jefferson Farfán (Raúl Ruidíaz, 85.)

gólszerző: Poulsen (59.)
sárga lap: Delaney (86.), Poulsen (93.), illetve Tapia (38.)

Egy kis statisztika

Peru 17-szer próbálkozott, gólt nem sikerült szereznie. Eddig csak Argentína (27) próbálkozott többször, de Lionel Messiék sem nyertek – igaz, ők legalább egyszer betaláltak.

Dánia nyerte a világbajnokság eddigi legjobb meccsét

A 2018-as világbajnokság eddigi legjobb meccsén Dánia Poulsen góljával 1-0-ra legyőzte az első perctől az utolsó erejéig támadó Perut a C csoport 2. második csoportmeccsén.

Peru egészen elképesztő tempóban kezdte a mérkőzést, sokáig úgy tűnt, hogy a Christian Eriksen vezette dánok nem tudják, melyik rendezvényen vannak. Az ellenfél tizenhatosáig könnyen eljutottak Farfánék, ám ott rendre elfogyott a tudomány, mégis eljutottak egy büntetőig a szünet előtt, ám azt csúnyán kihagyták.

A második félidőben sem változott a játék, ám egy idő után érezhető volt, hogy eljött a holtpont, elfogyni látszott a levegő a peruiaknál. Továbbra is dolgozták ki a szebbnél szebb helyzeteket, de egyszeűen semmi nem ment be. Nem úgy a másik oldalon: Yousuf Poulsennek egyetlen értékelhető megmozdulása volt, gólt is szerzett egy kihagyott perui ziccert követő kontrából.

Az utolsó 20 percet kőkeményen megnyomták a dél-amerikaiak, ám ordító helyzeteket hagytak ki és/vagy nem jártak szerencsével. Dánia megúszta, övék a három pont.

Az utolsó roham

Semmi nem jön össze Perunak, hiába cicáznak a tizenhatoson belül. Elképesztő, mekkora meccs lett ebből.

A vb gólját láthattuk volna

Hatalmasat játszik Peru: gyönyörű passzokkal jutottak el a dán tizenhatosig, ott sikerült az ötösön a kapunak háttal álló Guerreróhoz juttatni a labdát, és a dörzsölt támadó sarokkal próbált gólt lőni, de megúszta Kasper Schmeichel. Rettenetesen közel volt az egyenlítő gól.

Csak nem jön az a perui gól

Beállt Peru történetének egyik legjobb játákosa, Paolo Guerrero, de a góllövés továbbra sem megy. Mindig az utolsó pillanatban, az utolsó centiken csúszik el Farfán, Carrillo és az említett Guerrero.

Döbbenetes szerencsétlenkedés perui részről

Reméljük, találunk hozzá pár percen belül videót, mert ezt látni kell. Három játékos is gólt lőhetett volna, de kettő elesett a labdában és a saját lábában. A komplett dán védelem verve volt a kapussal együtt. Na itt lehet feltenni a tüdő-kérdést, oxigénhiányos helyzetben nehezebb koncentrálni és/vagy talpon maradni.

Mi lesz Peruval?

Nem kapkodnak a csapatok, de Peru továbbra is támad, mintha minden az első meccsen múlna. Csak egy kicsit tűdővel kezd kevés lenni, ez pedig a végén még visszaüthet.

Folytatjuk

Peru kezdte a második játékrészt.

Közben Schmeichelék történelmet írtak

Peter és Kasper Schmeichel egyaránt részt vettek világbajnokságon, méghozzá mindketten kapusként. Ezzel ők az első apa-fia páros a vébék történetében ezen a poszton.

Félidő

Nagyon közel volt Peru, hogy vezetéssel menjen a pihenőre, ám nem sikerült kihasználni a meglepetés erejét – no meg bevágni a tizenegyest.

Változó szelek

Megfordult a játék képe, Dánia veszélyeztet a játékrész második felében többet. Persze, azt a perui tempót nincs csapat, amely tartani tudta volna.

Kényszerű csere

A dánok egyik legrutinosabb játékosát, Kvistet kell hordágyon levinni, miután a levegőben összeütközött Farfán térdével. Helyére Lasse Schöne érkezik.

A meccs helyzete

Carrillo ugratta ki Jefferson Farfánt, és a perui csapatkapitány lövésébe Kjaer ér bele. Ha nem ért volna oda, könnyen vezethetne Peru.

Jönnek a dánok

Éledeznek a dánok, egyre többször jutnak át a láthatóan tartalékoló üzemmódba kapcsoló perui középpályán.

Sokk

Ez a világbajnokság hetedik mérkőzése, és tán most látjuk a legjobb focit. Dánia jelenleg azt sem tudja, melyik rendezvényen van, úgy nyom Peru.

Schmeichel óriásit védett

Peru teljesen meglepte Dániát, eddig minden a dél-amerikaiak támadásairól szól. Kasper Schmeichelnek volt is egy hatalmas bravúrja Andre Carillo lövése után.

18:08

Írnánk mi Dániáról, de eddig momentum nem volt az európai csapatnak. Peru óriási sebességgel kezdte ezt a tornát, folyamatosan tüzelnek, a párharcok nagyon magas százalékát hozva közben.

Az első lövés

A peruiaké az első lövés: Yotun kínálta meg 30 méterről a Leicester City kapusát, Kasper Schmeichelt, de a dánról ki sem pattant a löket.

Meglepően jó a tempó

Mindkét csapat eljutott ellenfele tizenhatosáig, ám ott valamennyiszer elfogyott a tudomány. Jó tempóban kezdenek a válogatottak, a hangulat fergeteges, mennek is a peruiak rendesen, rengetegen szurkolnak a dél-amerikai csapatnak.

Kezdünk

Dánia kezdte az első félidőt.

Felszerelések

Dánia pirosban, Peru fehér mezben, piros csíkkal lép pályára. A dél-amerikai szurkolók közben óriási hangulatot, hazai pályát teremtenek a stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik