Hírek

Megkapja ezüstérmét a hazaküldött horvát csatár

A Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke, Davor Suker megenyhült Nikola Kaliniccsal kapcsolatban. A támadót még az első csoportmérkőzés után zavarta haza Zlatko Dalic szövetségi kapitány, mivel nem volt hajlandó beállni öt percre csereként. A hivatalos kommunikáció az volt, hogy hátfájdalma miatt nem vállalta a játékot, az edző pedig azért küldte el, mert csak az egészséges játékosokra számíthatott.

Ismerjék meg a horvát játékost, aki vébédöntőre készülhetne, helyette mindenki rajta röhög
Nikola Kalinic megérdemelné az év lúzere címet Horvátországban.

Kalinic azonban nem hagyta annyiban a dolgot és megpróbálta felvenni a válogatott játékosaival a kapcsolatot, csakhogy azok fegyelmezetten összetartottak és nem válaszoltak semmilyen megkeresésre. A jelek szerint azonban enyhült a feszültség, mivel a legutóbbi hírek szerint megkapja majd az ezüstérmet Kalinic. Ennek két oka lehet:

  • a szövetségben valóban megenyhültek és úgy érezték, ha már a felkészülést végigcsinálta és ott volt a vébén, jár neki is
  • a FIFA számára leadott 23 fős keret tagjaként mindenképp jár neki (a franciáknál például Adil Rami úgy kapott aranyérmet, hogy egyetlen percet sem töltött a pályán)

Hogy mi az igazság, azt mindenki döntse el saját maga, egy biztos: a hivatalos bejelentés szerint a csapattagok döntöttek úgy, hogy Kalinic megkapja az ezüstérmet.

Bejelenthetem, hogy Kalinic megkapja majd az érmét. A csapat így határozott

– közölte a szövetség sajtóreferense, Tomislav Pacak.

Kiemelt fotó: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik