Hírek

Elképesztő tömeg ünnepelte a hazatérő horvát csapatot

Soha nem látott tömeg és éljenzés fogadta a horvát labdarúgó-válogatottat hétfőn Zágrábban. Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette, volt is mit mutatni:

120 ezer ember a főtéren és több tízezer az utcákon éljenezte a világbajnoki ezüstérmes csapatot, amelynek így órákba telt eljutnia a repülőtérről a város központjába, ahová a hivatalos rendezvényt tervezték.

Már a repülőtéren hatalmas ovációval fogadták a játékosokat, akik a nyitott tetejű autóbuszról is végig autogramokat osztogattak, integettek és fotóztak, majd saját közösségi oldalaikon is jelentettek meg képeket. Emberek tolongtak az út szélén, hogy megérinthessék a futballistákat, többen ültek a háztetőkön és lógtak ki az erkélyekről is zászlókat lengetve.

Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) által megosztott bejegyzés, Júl 16., 2018, időpont: 6:56 (PDT időzóna szerint)

A délután folyamán a légierő legnagyobb büszkesége, a Vihar Szárnyai elnevezésű műrepülő-kötelék légi bemutatót tartott. Egy helikopter óriási horvát zászlót lógatva folyamatosan keringett a tömeg felett. Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom.

Az óriási érdeklődés és a késés miatt elmarad az elnöki hivatalba tervezett fogadás is, ahol Kolinda Grabar-Kitarovic államfő kitüntetésben részesítette volna a válogatott játékosok és Zlatko Dalic szövetségi kapitányt is.

Kiemelt fotó: Matthias Hangst/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik