Hírek

Modric: Nem mindig a jobb csapat nyer

Luka Modric a Real Madriddal megnyerte a Bajnokok Ligáját, majd az oroszországi tornán Horvátországgal a döntőig menetelt. A franciák ellen 4-2-re elveszített finálé után érthetően csalódottan nyilatkozott a torna legjobb játékosának megválasztott középpályás.

Természetesen jól esik az elismerés, de jobban szerettem volna, ha a világbajnokságot nyerjük meg. A következő napokban ünneplünk egy kicsit, mert nagy tettet hajtottunk végre, de ez az ünneplés egy kicsit keserédes lesz az elveszített finálé után

– nyilatkozta Modric.

Horvátország a döntőben is mindent megtett a siker érdekében, még 4-1-nél sem adták fel, azonban Modric elmondása szerint hiába érdemeltek volna többet, ilyen a futball, nem mindig a jobban játszó csapat nyer. A horvát középpályás a franciáknak megadott tizenegyesre is kitért nyilatkozatában:

Nem láttam az esetet, de Perisic azt mondta nekem, hogy nem volt szándékos. Domináltunk a franciák ellen, harcoltunk a végsőkig. Sajnos már nem tudjuk megváltoztatni azt, ami történt.

Az újságírók megkérdezték Modricot, hogy ott lesz-e a 2022-es téli katari világbajnokságon, de a vébé legjobbja kitért a válasz elől, mondván pihenni akar még, majd később dönt.

Luka Modric négy év múlva már 36 éves lesz, így könnyen lehet, hogy világbajnokságon most láthattuk utoljára játszani, ám ha a sérülések elkerülik, és formája megengedi, akkor még Katarban is ott lehet a horvát középpálya motorja.

Beke Zsombor

Kiemelt fotó: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik