Hírek

Itt a lehetőség, hogy újra megnézzük az angol kapus bámulatos védését

Elég sok mindenről lehet beszélni a keddi Kolumbia – Anglia világbajnoki nyolcaddöntő után, amely tizenegyesekkel dőlt el, ám van a meccsnek egy momentuma, ami talán kissé a feledés homályába merült, mert annyi izgalom történt utána.

Ez Jordan Pickford kapus hihetetlen védése.

A 92. percben járt a mérkőzés, amikor a csereként Mateus Uribe váratlanul, közel 30 méterről lövésre szánta el magát, az Everton kapusa azonban a levegőben úszva tornázta ki szögeltre a labdát. Bámulatosan nagy védés volt, még úgy is, ha a felső kameraállás alapján elképzelhető, hogy a labda a kapu mellé ment volna, vagy esetleg a kapufát találta volna el. Ettől még így odaérni klasszis megmozdulás

Pickford védése:

Ez alapján nem kizárt, hogy mellé ment volna, de ez semmit nem von le Pickford érdemeiből, sőt, még messzebb sikerült ugrania, mint azt gondoltuk:

View post on imgur.com

Az angolok pechjére az ezt követő szögletből jött Yerry Mina fejesgólja, aminek köszönhetően jött előbb a hosszabbítást, majd azt követően a tizenegyespárbaj. Pickfordnak aztán a büntetőlövéseknél is volt egy nagy pillanata, kivédte Carlos Bacca próbálkozását az utolsó párban, Eric Dier így a nyolc közé lőtte Angliát, amely negyedik nekifutásra tudott végre megnyerni egy szétlövést a világbajnokságon.

Szombaton az angolok Svédországgal találkoznak a negyeddöntőben.

Nyitókép: Alex Morton/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik