Hírek

Szégyen, hogy ilyen megtörténhet egy vb-nyolcaddöntőben

Parázs meccs volt a Kolumbia-Anglia nyolcaddöntő, erről árulkodik az is, hogy összesen nyolc sárga lapot osztott ki az amerikai játékvezető, Mark Geiger. A bíróval nem volt igazán elégedett Radamel Falcao, a kolumbiaiak csapatkapitánya, aki úgy érezte, Geiger az angolokat támogatja az ítéleteivel.

Ami tény, 36 szabálytalanság volt, és ebből 23-at Kolumbia ellen fújtak be, köztük egy büntetőt, és a nyolc sárgából hatot a dél-amerikaiak kaptak.

“Különösnek találom, hogy amerikai bírót jelöltek erre a meccsre, és meg kell mondjam őszintén, csomó kétség felmerül az emberben.

Csak angolul beszélt, és néha teljesen nyilvánvalóan elfogult volt az angolokkal szemben. Ha nem is látványos ítéletekkel, de folyamatosan egyre közelebb juttatta őket a kapunkhoz” – panaszkodott Falcao.

A csatár szerint majdnem minden kétes esetnél az angolok javára ítélt Geiger, és nem egyforma elbírálás alá esett nála a két csapat.

“Szégyen, hogy ilyen megtörténhet egy vb-nyolcaddöntőben”- mondta Falcao.

Nem az az első eset, hogy panasz érkezik az amerikai bíróval kapcsolatban, a marokkóiak is kiakadtak rá a Portugália elleni csoportmeccs után

és elterjedt a pletyka, miszerint Geiger el akarta kérni Cristiano Ronaldo mezét, amit persze a FIFA hevesen tagadott.

Geigernek a mostani volt a harmadik meccse a vébén, mert a Dél-Korea – Németország találkozót is ő fújta.

A nyitóképen Mark Geiger ad sárga lapot Radamel Falcaónak a Kolumbia-Anglia nyolcaddöntőn. Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik