Hírek

Kapitánya megvédte a fetrengő Neymart

Tite, az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon negyeddöntős brazil válogatott szövetségi kapitánya védelmébe vette csapata kulcsemberét, Neymart, akit indokolatlanul sok színészkedéssel vádolt a mexikói kapitány. Juan Carlos Osorio, a 2-0-ra elveszített nyolcaddöntőt követően korábban Neymarra utalva azt mondta: a futball szégyene, hogy a támadó színészkedése, vélt sérülései miatt sok időt veszítettek a mérkőzésen és kiestek a ritmusukból.

A mexikói kapitány lebohócozta Neymart
Jó kis szópárbaj alakult ki a brazil-mexikói nyolcaddöntő után.

Tite azzal kapcsolatban nem foglalt állást, amikor Miguel Layun az oldalvonal mellett rátaposott Neymar bokájára, inkább kitért a mérkőzésen gólt szerző és gólpasszt adó támadó bokasérülés utáni remek visszatérésére.

Neymar három és fél hónapot hagyott ki, és most top szinten teljesít. Más klasszisnak négy vagy akár öt mérkőzésre is szüksége lenne, hogy ilyen hosszú kihagyást követően játékba lendüljön. Ezzel szemben Neymar már a csoportkör utolsó fordulójában is nagyszerűen teljesített, amit ma megismételt

– nyilatkozta a szakember.

Tite elégedett volt a brazil válogatott játékával is, kiemelte: 21 lehetőséget dolgoztak ki, nagyszerűen játszottak, különösen a gyors ellentámadásaik nyerték el a tetszését. Csapatából Willian játékát emelte még ki, elárulta: a középpályás sokszor szenved, mert elsősorban taktikai kötelezettségeinek kell eleget tennie.

A második félidőben viszont már megengedtem neki, hogy villogjon

– mondta. Willian játéka a szünet után valóban látványosan hatékonyabb lett, a brazilok vezető találata előtt ő adta a gólpasszt.

A szamarai nyolcaddöntő főszereplője, Neymar a tavaszi szezon kihagyását követően közel százszázalékos formában érzi magát. Elmondta: tisztában volt azzal, hogy mérkőzésekre van szüksége, amíg játékba lendül. A támadó kiemelte: a brazil csapat és az oroszországi vb azonban nem róla szól.

Sokkal fontosabb, hogy egységesek vagyunk. Örülök, hogy egy olyan a csapatnak vagyok a játékosa, amelyik messzire juthat a vb-n

– hangsúlyozta Neymar.

A brazil támadó a mexikói csapatból a több bravúros védést bemutató Guillermo Ochoa kapust dicsérte, a színészkedése miatt őt ért kritikákkal pedig nem foglalkozott.

Sok ember szeret beszélni, van aki idegességében, más azért, mert szerepelni akar. Én viszont azért jöttem, hogy futballozzak, és győzelemhez segítsem a csapattársaimat

– mondta Neymar.

A brazil válogatott a negyeddöntőben a Japán ellen történelmi fordítást végrehajtó Belgium ellen játszik majd.

52 éve nem született ilyen hősköltemény a vébéken
Kétgólos hátrányból nyerni a rendes játékidőben? Volt már ilyen, csak meglehetősen régen!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik