Hírek

Ódákat zengett Luka Modricról a horvát kapitány

Horvátország drámai küzdelemben, tizenegyesekkel verte Dániát, így jutott be a legjobb nyolc közé az oroszországi világbajnokságon. Zlatko Dalic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya elsősorban csapata kapusát, a három büntetőt védő Danijel Subasicot és a csapatkapitány Luka Modricot méltatta az együttes világbajnoki nyolc közé jutását követően.

Horvátország nem a sztárjainak, hanem kapusának köszönheti a továbbjutást
Négy perc alatt lezajlottak az érdemi események, aztán jött a dráma a hosszabbítás végén és a büntetőpárbajban.

A Dániánál előzetesen lényegesen erősebbnek tartott horvát együttes vasárnap kifejezetten visszafogott játékot nyújtott, ennek ellenére a hosszabbítás hajrájában megnyerhette volna a meccset, ha Modric belővi a 115. percben kiharcolt tizenegyest. Kasper Schmeichel azonban védeni tudott, így jutottunk büntetőkig, ahol Modric újra a labda mögé állt és másodjára nem hibázott. Ez a tartás rendkívül imponált Dalicnak.

Lenyűgözött, ahogy a hibája után is eltökélt maradt. Igazi kapitányként viselkedett, ami sokat elárul róla. El tudják képzelni, milyen állapotban lenne, ha másodszor is kihagyta volna? Amikor Modric nem rúgta be a tizenegyest, mindannyiunknak Bécs jutott eszébe. De mindig hinni kell. A Jóisten visszaadta, amit akkor elvett. Az életben mindenhez kell szerencse

– foglalta össze érzéseit a horvát kapitány.

Dalic a 2008-as Európa-bajnokság negyeddöntőjére utalt, amikor drámai végjátékot követően veszített Horvátország Törökországgal szemben, úgy, hogy a 119. percben vezetést szerzett, ám egy perccel később gólt kapott, és a büntetőket a törökök rúgták jobban.

A szövetségi kapitány kapusát is éltette, aki megdicsőült a találkozón azok után, hogy az első percben bepotyázott egy gólt.

Azt hiszem, valaki elejthette, de rendben van. Ő volt ma a mi hősünk. Három büntetőt védett, ami azért nem mindennapi. Akkor húzott ki minket a bajból, amikor szükségünk volt rá. Nagy köszönet jár neki. Nem volt igazán jó, amit mutattunk, nem játszottunk úgy, ahogy a korábbi meccseinken, de az eredmény volt a lényeg.

– zárta mondandóját Dalic.

A horvátoknak lesz egy kis idejük összeszedni magukat, szombaton játszanak Oroszországgal a legjobb négybe kerülésért.

Kiemelt fotó: Cezaro De Luca/dpa

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik