Hírek

Megszületett a focivébék 2500. gólja

A tunéziai Ben Júszef lőtte a labdarúgó-világbajnokságok történetének 2500. gólját, amikor csütörtökön a Panama elleni csoportmérkőzés 51. percében egyenlített az oroszországi tornán.

Az első találatot még 1930. július 13-án a francia Lucien Laurent szerezte, az 500. gól pedig a skót Bobby Collins nevéhez fűződik 1958-ból. A millenniumi találat a holland Rob Rensenbrinké lett 1978-ban.

A vb mezőnyének és ezáltal a mérkőzésszám folyamatos emelésével aztán egyre gyorsabban születtek a jubileumi gólok: az ezerötszázadik 1994-ben az argentin Claudio Caniggia, a kétezredik 2006-ban a svéd Marcus Allbäck révén.

A tunéziai válogatott, amely csütörtöki 2-1-es győzelme ellenére kiesett, más szempontból is különleges tettet hajtott végre.

Amióta 2002-ben 23 fősre emelték a keretek létszámát az észak-afrikai együttes mindössze a második csapat, amely minden játékosát szerepeltette a tornán.

Ezt megelőzően csupán négy évvel ezelőtt az akkor bronzérmes hollandok adtak lehetőséget mind a 23 játékosnak, nekik erre hét meccsük volt, míg Tunézia három találkozón abszolválta ezt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik